Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порції: 8
Інгредієнти:
50 г вершкового масла
В Україні змінюють "заморожені" тарифи: які послуги подорожчали більше за інші, є і 60% росту
"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
150 г меду
400 г борошна
щіпка солі
1 яєчний жовток
1 яйце
6 ст. л. цукру
15 г розпушувача
2 ст. л. лимонного соку
2 кардамону
щіпка мускатного горіха
3 гвоздики
щіпка перцю і кориці
Приготування:
1. У сотейнику розтоплюємо вершкове масло, додаємо мед і ретельно перемішуємо.
2. Нагріваємо сковороду і висипаємо туди 3 ст. л. цукру. Тримаємо на вогні, поки цукор не стане темно-коричневим. Виливаємо його в гаряче масло і перемішуємо. Потім додаємо яйце і жовток, розтерті з ложкою цукру.
3. Гарненько подрібнюємо в ступці спеції і додаємо до карамелі.
4. Після цього порціями висипаємо борошно, додаємо розпушувач і замішуємо тісто не менше 10 хвилин.
5. Розігріваємо духовку до 200 градусів.
6. Ліпимо пряники, викладаємо на деко і випікаємо 15-20 хвилин.
7. Для глазурі змішуємо залишок цукру з 2 ст. л. води і 2 ст. л. лимонного соку. Доводимо до кипіння, поки суміш не загусне.
8. Далі кожен пряник занурюємо в сотейник з глазур'ю на 5-10 секунд, потім остуджуємо на серветці.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт сирного пудингу зі шпинатом.