Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порції: 8

Інгредієнти:

50 г вершкового масла

Популярні новини зараз

В Україні змінюють "заморожені" тарифи: які послуги подорожчали більше за інші, є і 60% росту

"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку

Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування

Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно

Показати ще

150 г меду

400 г борошна

щіпка солі

1 яєчний жовток

1 яйце

6 ст. л. цукру

15 г розпушувача

2 ст. л. лимонного соку

2 кардамону

щіпка мускатного горіха

3 гвоздики

щіпка перцю і кориці

Приготування:

1. У сотейнику розтоплюємо вершкове масло, додаємо мед і ретельно перемішуємо.

2. Нагріваємо сковороду і висипаємо туди 3 ст. л. цукру. Тримаємо на вогні, поки цукор не стане темно-коричневим. Виливаємо його в гаряче масло і перемішуємо. Потім додаємо яйце і жовток, розтерті з ложкою цукру.

3. Гарненько подрібнюємо в ступці спеції і додаємо до карамелі.

4. Після цього порціями висипаємо борошно, додаємо розпушувач і замішуємо тісто не менше 10 хвилин.

5. Розігріваємо духовку до 200 градусів.

6. Ліпимо пряники, викладаємо на деко і випікаємо 15-20 хвилин.

7. Для глазурі змішуємо залишок цукру з 2 ст. л. води і 2 ст. л. лимонного соку. Доводимо до кипіння, поки суміш не загусне.

8. Далі кожен пряник занурюємо в сотейник з глазур'ю на 5-10 секунд, потім остуджуємо на серветці.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт сирного пудингу зі шпинатом.