Це дуже смачне блюдо в прованському стилі наповнене смаком і енергією. Повідомляє Clutch.

Зазначимо, рагу найкраще робити з цукіні, але підійдуть і кабачки. Найкраще подавати з пастою або пшеничним хлібом.

Склад:

Популярні новини зараз

Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році

Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте

Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців

Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання

Показати ще
  • Цукіні невеликі – 0,5 кг
  • Фарш — 0.4 кг (індичка + телятина)
  • Цибуля — 2 шт.
  • Часник — 4 зубчики
  • Банка консервованих помідорів у с/з — 400 мл ( можна замінити свіжими помідорами, очищеними і без кісточок
  • Томатна паста — 2 ст. ложки
  • Оливкова олія — 5 ст. ложок
  • Жменя свіжого листя базиліка
  • Цукор — 1 ч. ложка
  • Сіль
  • Мелений чорний перець
  • Прованські трави - суміш трав, в яку входять розмарин, базилік, чебрець, шавлія, м'ята перцева, чабер садовий, материнка, майоран.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю очистити, нарізати тонкими півкільцями. Очистити зубчики часнику, нарізати тонкими скибочками.
  2. Кабачки, цукіні (неочищені) нарізати стовпчиками довжиною близько 4 см і шириною 1 см
  3. У каструлі розігріти олію, додати цибулю і смажити, помішуючи, протягом 2 хвилин, додати часник, перемішати, додати м'ясний фарш і смажити, постійно помішуючи, до повного зміни його кольору.
  4. Додати консервовані помідори, томатну пасту і 1-1.5 склянку води (не повинно бути занадто рідко, але має покривати інгредієнти). Замість води можна влити розсіл з помідорів або бульйон, або суміш води і білого вина.
  5. Додати цукіні, трави і цукор. Приправити сіллю, перцем. Розмішати.
  6. Тушкувати на середньому вогні під кришкою протягом 10-15 хвилин, поки кабачки не стануть м'якими, але не будуть розповзатися. Додати листя базиліка, перемішати і подавати.

Нагадаємо, рецепт медово-морквяного супу.

Як повідомляв портал "Знай.uа", цей рецепт журавлинного соусу буде відмінно доповнювати всі ваші святкові страви.

Також "Знай.uа" писав, простий рецепт ароматної курочки з пармезаном.