Це дуже смачне блюдо в прованському стилі наповнене смаком і енергією. Повідомляє Clutch.
Зазначимо, рагу найкраще робити з цукіні, але підійдуть і кабачки. Найкраще подавати з пастою або пшеничним хлібом.
Склад:
Популярні новини зараз
Показати ще
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
- Цукіні невеликі – 0,5 кг
- Фарш — 0.4 кг (індичка + телятина)
- Цибуля — 2 шт.
- Часник — 4 зубчики
- Банка консервованих помідорів у с/з — 400 мл ( можна замінити свіжими помідорами, очищеними і без кісточок
- Томатна паста — 2 ст. ложки
- Оливкова олія — 5 ст. ложок
- Жменя свіжого листя базиліка
- Цукор — 1 ч. ложка
- Сіль
- Мелений чорний перець
- Прованські трави - суміш трав, в яку входять розмарин, базилік, чебрець, шавлія, м'ята перцева, чабер садовий, материнка, майоран.
Спосіб приготування:
- Цибулю очистити, нарізати тонкими півкільцями. Очистити зубчики часнику, нарізати тонкими скибочками.
- Кабачки, цукіні (неочищені) нарізати стовпчиками довжиною близько 4 см і шириною 1 см
- У каструлі розігріти олію, додати цибулю і смажити, помішуючи, протягом 2 хвилин, додати часник, перемішати, додати м'ясний фарш і смажити, постійно помішуючи, до повного зміни його кольору.
- Додати консервовані помідори, томатну пасту і 1-1.5 склянку води (не повинно бути занадто рідко, але має покривати інгредієнти). Замість води можна влити розсіл з помідорів або бульйон, або суміш води і білого вина.
- Додати цукіні, трави і цукор. Приправити сіллю, перцем. Розмішати.
- Тушкувати на середньому вогні під кришкою протягом 10-15 хвилин, поки кабачки не стануть м'якими, але не будуть розповзатися. Додати листя базиліка, перемішати і подавати.
Нагадаємо, рецепт медово-морквяного супу.
Як повідомляв портал "Знай.uа", цей рецепт журавлинного соусу буде відмінно доповнювати всі ваші святкові страви.
Також "Знай.uа" писав, простий рецепт ароматної курочки з пармезаном.