Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 10-30 хвилин
Порції: 4-6
Інгредієнти:
100 г несолоного масла
600 г пастернаку
1 маленький цибулю-порей
150 мл білого вина
200 г приготованих каштанів
1,5 літра рослинного бульйону
сіль і мелений чорний перець
8 морських гребінців
Гороскоп на сьогодні, 7 червня: спокуси тельців, сварки терезів і плани водоліїв
Клієнти на межі бунту: ПриватБанк стягує комісію за відсутність операцій по карті
Мобілізація обійде стороною: ще одна категорія чоловіків стане недоторканною для ТЦК - які критерії
Всі посилки блокуватимуть: Нова пошта вводить жорсткі обмеження з червня
Приготування:
1. Розтоплюємо половину масла у великій каструлі з важкою основою на маленькому вогні. Додаємо пастернак і цибулю-порей і даємо їм трохи підсмажитися близько 4-5 хвилин або до тих пір, поки пастернак не стане м'яким.
2. Додаємо біле вино і каштани (залишивши трохи для гарніру) і злегка обсмажуємо ще 7-8 хвилин. Приправляємо сіллю і перцем за смаком.
3. Додаємо бульйон в каструлю і доводимо до кипіння, потім тушкуємо 5-6 хвилин. Знімаємо каструлю з вогню і змішати блендером або в кухонному комбайні до однорідності.
4. Нагріваємо велику сковороду і додаємо масло. Після розплавлення додаємо гребінці і смажимо на кожній стороні протягом 1-2 хвилин.
5. Поділяємо гребінці серед чотирьох дрібних мисок і додаємо суп. Нарізаємо каштани зверху.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт картопляного млинця з сиром.