Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 10-30 хвилин
Порції: 1
Інгредієнти:
Для червоного рису:
1 ст. л. оливкової олії
1 зубчик часнику
¼ червоного цибулі
1 ч. л. паприки
1 ст. л. томатного пюре
50 мл червоного вина
150 г рису, приготованого у відповідності з інструкціями на упаковці
сіль і мелений чорний перець
Для курки:
½ ч. л. каєнського перцю
1 ч. л. паприки
1 ст. л. оливкової олії
½ лимона, тільки сік
½ ч. л. сушених пластівців чилі
100 г курячого філе
Для подачі:
2 ст. л. тертого сиру
25 г грецького йогурту
Приготування:
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
1. Розігріваємо духовку до 200 градусів.
2. Для червоного рису нагріваємо оливкову олію в сковороді на середньому вогні. Додаємо часник і цибулю і обсмажуємо протягом 2-3 хвилин.
3. Додаємо паприку, обсмажуємо протягом однієї хвилини, потім додаємо томатне пюре і червоне вино. Доводимо до кипіння, потім тушкуємо, щоб зменшити рідина наполовину.
4. Додаємо приготований рис, добре перемішуємо і приправляємо за смаком, сіллю і чорним перцем.
5. Для курки поміщаємо кайенский перець, паприку, масло, лимонний сік і пластівці чилі в миску і добре перемішуємо.
6. Додаємо курячу грудку, суміш спецій, і залишаємо маринувати протягом 10 хвилин.
7. Нагріваємо жаростійку сковорідку. Обсмажуємо курячу грудку протягом двох хвилин з кожного боку, поки не з'являться коричневі мітки. Переносимо в духовку і запікаємо 10-12 хвилин або до повної готовності.
8. Виймаємо курку з духовки і нарізаємо на шматочки.
9. Щоб подавати, поміщаємо курчати на теплу тарілку разом з червоним рисом. Прикрашаємо червоний рис тертим сиром і грецьким йогуртом.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт шоколадного соусу.