Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
1 кг свіжих мідій
200 мл білого вина
1 ст. л. оливкової олії
1 шалот
1 зубчик часнику
1 цибулина фенхелю
щіпка шафрану
50 мл анісового лікеру
300 мл рибного бульйону
100 мл вершків
2 ч. л. коріандру
1 буханець білого хліба
2 ст. л. оливкової олії
1 зубчик часнику
Приготування:
Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
1. Очищаємо мідії, ретельно вичистивши їх великою кількістю проточної води, відтягнувши і відкинувши «бороди», морські водорості - як нитки.
2. Поміщаємо мідії в каструлю, додаємо біле вино і варимо 3-4 хвилини.
3. Зливаємо воду, залишивши варильний розчин, і виймаємо мідії з їх раковин.
4. Нагріваємо велику сковороду і додаємо масло. Додаємо дрібно нарізану цибулю-шалот, часник, фенхель і смажимо 3-4 хвилини.
5. Додаємо шафран, анісовий лікер, бульйон.
6. Готуємо ще 3-4 хвилини до прогріву, потім збиваємо блендером до однорідності.
7. Нагріваємо велику сковорідку і змащуємо нарізаний хліб маслом і натираємо зубчиком часнику. Підсмажуємо хліб на сковорідці протягом 2-3 хвилин.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт традиційного рисового пудингу.