Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 6
Інгредієнти:
100 г родзинок
1 кухоль гарячого чорного чаю
1,3 літра молока
300 мл вершків
200 г рису
100 г гранульованого цукру
мелений мускатний горіх
1 ванільний стручок
вершковий крем
джем
Україна на межі трудового колапсу: кому доведеться працювати до глибокої старості
Нові критерії мобілізації: ТЦК оновлює списки призовників - під загрозою три категорії
Вік не захистить: ТЦК шукають спеціалістів серед пенсіонерів - кого заберуть в першу чергу
У пенсіонерів заберуть 30% від виплати: кому ПФУ не повністю зарахує кошти
Приготування:
1. Розігріваємо духовку до 160 градусів.
2. Поміщаємо родзинки в миску і наливаємо гарячий чай. Відставляємо протягом десяти хвилин, потім проціджують.
3. У великій каструлі (приблизно 30 см x 20 см) змішуємо молоко і вершки. Змішуємо рис, цукор та дрібку мускатного горіха. Додаємо ванільний стручок і насіння, потім перемішуємо в просоченому ізюмі.
4. Накриваємо посуд кришкою або листом алюмінієвої фольги, потім варимо в духовці протягом 1½ години. Знімаємо кришку або фольгу і варимо ще 20 хвилин або поки рис не стане м'яким, а верхнє - злегка золотистим і сформує шкіру.
5. Для подачі, ложкою викладаємо рисовий пудинг в сервірувальні миски і подаємо з ложками вершкового крему і варення.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт цього коктейлю піна-колада.