Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
Для кульок:
200 г бульгурової пшениці
2 яйця
1 маленька червона цибулю, дрібно нарізана
2 кукурудзи
2 ч. л. кмину
1 ч. л. меленої кориці
½ ч. л. каєнського перцю
20 г свіжого коріандру
80 г сушеної журавлини
сіль і перець за смаком
4 ст. л. оливкової олії
Для подачі:
200 г грецького йогурту
150 г солодкого тамаріндового соусу
25 г насіння нігелли
4 ст. л. свіжого коріандру
Приготування:
Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
1. Готуємо бульгурову пшеницю трохи довше, ніж говорять інструкції на упаковці (близько 20 хвилин). Промиваємо під холодною водою, щоб видалити крохмаль і залишаємо зливати до тих пір, поки не стане досить прохолодно для обробки.
2. Розігріваємо духовку до 180 градусів.
3. Змішуємо всі інгредієнти, крім олії, для куль пшениці разом. Формуємо суміш в кульки. Поміщаємо в холодильник на 30 хвилин.
4. Нагріваємо велику сковорідку додаємо масло, додаємо кульки і смажимо 3-4 хвилини. Запікаємо їх в духовці протягом 5-10 хвилин, якщо хочете.
5. Подаємо на паличках з грецьким йогуртом, солодким соусом тамаринду, посипаємо насінням нігелли і свіжим коріандром.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт італійського салату панцанелли.