Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 10-30 хвилин
Порції: 6-8
Інгредієнти:
600 г макаронних виробів
50 г масла
50 г борошна
600 мл молока
½ ч. л. гірчичного порошку
200 г зрілого чеддера, тертого
100 г кукурудзи
100 г гороху
3 цибулини
2 х 185 г банок тунця
Приготування:
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
1. Розігріваємо духовку до 180 градусів.
2. Готуємо макарони в каструлі з великою кількістю киплячої води у відповідності з інструкціями на упаковці. Зливаємо і відставляємо.
3. Між тим, для соусу, плавимо масло в каструлі на повільному вогні і перемішуємо в борошні дерев'яною ложкою. Готуємо протягом 1 хвилини або до тих пір, поки суміш не потемнішає.
4. Повільно перемішуємо в молоці, помішуючи до однорідності після кожного додавання молока. Перемішуємо в гірчичному порошку і продовжуємо готувати, поки суміш не загусне.
5. Знімаємо каструлю з вогню і перемішуємо в сирі, кукурудзі, горосі та луці. Приправляємо сіллю і перцем. Перемішуємо приготовані макарони в соусі.
6. Кладемо тунця на дно противеня. Додаємо пасту і соус. Посипаємо тертим сиром.
7. Випікаємо протягом 15-20 хвилин. Негайно подаємо.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт тірамісу з мигдальною стружкою.