Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 6
Інгредієнти:
115 г цукрової пудри
250 г листкового тіста
200 г чорниці
Для крему:
165 мл збитих вершків
25 г цукрової пудри
1 ванільний стручок, тільки насіння (або, альтернативно, 2 краплі ванільного екстракту)
1 лимон
Приготування:
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
1. Викладаємо велике деко папером. Викочуємо тісто в прямокутник розміром трохи більше 27 x 30 см, обрізаючи краї прямо. Він повинен бути дуже тонким.
2. Вирізаємо 18 прямокутників розміром близько 9 см і шириною 5 см і розміщуємо їх на деко. Посипаємо великою кількістю цукрової пудри і ставимо в холодильник на 30 хвилин.
3. Розігріваємо духовку до 200 градусів.
4. Видаляємо тісто з холодильника і запікаємо в духовці протягом п'яти хвилин, потім виймаємо з духовки і посипаємо великою кількістю цукру для зледеніння. Повертаємо в духовку і випікаємо ще п'ять хвилин або поки тісто не стане золотисто-коричневим. Виймаємо з печі і відкладаємо в сторону.
5. Для підсолоджених вершків додаємо крем, цукрову глазур і ваніль у велику миску і збиваємо до тих пір, поки не з'являться середні жорсткі піки. Додаємо лимонну цедру і сік за смаком.
6. Поміщаємо одну з порожнин на сервірувальну тарілку. Намазуємо вершковий крем на тісто і додаємо чорницю між кремом і так повторюємо поки не закінчаться інгредієнти.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт кавового щербету.