Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 1-2 години
Порції: 8-10
Інгредієнти:
225 г печива
60 г масла
1 лимон, сік і цедра
340 г приготовлена гарбуз (приготована на пару або смажена)
225 г цукру
450 г вершкового сиру
1 ч. л. меленої кориці
2,5 г свіжого тертого мускатного горіха
4 яйця
90 мл подвійних вершків
90 мл натурального йогурту
Приготування:
Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року
2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію
Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими
1. Нагріваємо духовку до 170 градусів.
2. Збиваємо печиво в крихти. Розтоплюємо масло на повільному вогні і змішуємо з печивом і лимонною цедрою. Злегка змащуємо форму для випічки розміром 25 см і викладаємо тісто.
3. Змішуємо вершковий сир, гарбузову м'якоть, цукор, корицю і мускатний горіх до однорідності. Збиваємо яйця і додаємо в суміш гарбуза. Викладаємо у форму і запікаємо в духовці протягом 90 хвилин.
4. Виймаємо чізкейк з духовки і даємо йому охолонути у формі. Накриваємо плівкою і охолоджуємо на ніч.
5. Збиваємо вершки до товщини і перемішуємо в йогурті і лимонному соці. Поширюємо верхню частину чізкейку і подаємо.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт кавового щербету.