Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 4
Інгрідієнти:
4 мультисезонных булочки
1 великий баклажан
1½ ст. л. оливкової олії
½ ч. л. кмину
½ ч. л. земляного коріандру
1 маленький червоний перець
1 маленький жовтий перець
1 червона цибуля, дрібно нарізана
1 ½ ст. л. червоного вина
1 ст. л. м'якого світло-коричневого цукру
25 г листя салату
1 великий томат, розрізаний на чотири товстих скибочки
кориандровые гілочки
Для авокадо майонеза:
1 маленький стиглий авокадо
2 ч. л. свіжого соку лайма
1 невелика часникова гвоздика, подрібнена
морські сольові пластівці і мелений чорний перець
Приготування:
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
1. Розігріваємо сковорідку на середньому вогні.
2. Між тим, щоб зробити майонез авокадо, поміщаємо всі інгредієнти в маленьку миску і добре перемішуємо. Мнемо виделкою до тих пір, поки він не стане як можна більш гладким.
3. Підсмажуємо булочки, нарізані стороною вниз на сковороді 1 хвилину. Змащуємо скибочки баклажанів з обох сторін оливковою олією і посипаємо кмином і коріандром. Кладемо на сковорідку і варимо 4-5 хвилин з кожного боку.
4. Між тим, нагріваємо олію у великій сковороді з антипригарним покриттям і перець обсмажуємо з червоною цибулею протягом 8-10 хвилин. Перемішуємо в оцті, цукрі і спеціях. Готуємо ще кілька секунд, постійно помішуючи.
5. Викладаємо всі інгредієнти по черзі на половинку булочки, потім накриваємо її другою половиною і закріплюємо дерев'яною паличкою.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт пряних баклажанів з моцарелою, зеленою квасолею і нутом.