Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порції: 4
Інгрідієнти:
лимонний сік за смаком
солодовий оцет за смаком
20 сирих тигрових креветок
1 маленький салат-латук
1 гілочка свіжого чебрецю, листя обрані
кайенский перець
Для соусу:
½ лимона, тільки сік
1 ст. л. Вустерширський соус
5 ст. л. томатного кетчупу
соус Табаско
копчена паприка
½ чайної ложки паприки
1 ст. л. подвійних вершків
4 ст. л. майонезу
1 кайенский перець
щіпка солі
1 ч. л. чорного перцю
Приготування:
Українців попередили про хвилю страшної епідемії: зафіксовано першу смерть
Шкільних іспитів не буде: що чекає на учнів і випускників
В Україні планують ввести ще одну пенсію
Гроші списуватимуть з усіх рахунків: нові правила оплати карткою
1. Доводимо велику каструлю з водою до кипіння і додаємо лимон і оцет. Додаємо креветки і варимо, поки вони не вийдуть на поверхню. Зливаємо і охолоджуємо в крижаній воді.
2. Очищаємо охолоджені креветки, залишивши цілу порцію (для гарніру).
3. Розрізаємо маленький салат-латук навпіл і кладемо в крижану воду.
4. Для соусу змішуємо всі інгредієнти соусу разом.
5. Щоб зібрати коктейль, зливаємо салат і протираємо його кухонних папером. Розміщуємо дві третини листя в келихах або маленьких мисочках.
6. Подрібнюємо листя і додаємо в миску. Додаємо очищені креветки і ложку соусу.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт простої веганскої підливи.