Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 2
Інгрідієнти:
Для фрикадельок:
200 г яловичини
½ ч. л. чебрецю
2 цибулини, дрібно нарізані
сіль і мелений чорний перець
2 ст. л. оливкової олії для смаження
Для томатного соусу:
1 ст. л. оливкової олії
2 зубчики часнику, тонко нарізані
400 г помідорів чері
5 листя базиліка
Для подачі:
200 г свіжої тальятелле, приготовленої у відповідності з інструкціями
свіжий тертий пармезан
Приготування:
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
1. Для фрикадельок кладемо всі інгредієнти, крім масла в миску. Приправляємо сіллю і перцем, потім руками перемішуємо всі разом. Поділяємо суміш на 10 частин з рівномірним розміром і прокатуємо кожну частину в кульку.
2. Нагріваємо оливкову олію у великій сковороді на середньому вогні, потім додаємо фрикадельки і обсмажуємо протягом 5-6 хвилин, повертаючи один або два рази, або до золотисто-коричневого кольору з обох сторін.
3. Для соусу нагріваємо оливкову олію в каструлі на середньому вогні, додаємо часник і чилі і обсмажуємо протягом 1 хвилини. Тушкуємо протягом 5 хвилин, а потім приправляємо сіллю і перцем. Перемішуємо в листі базиліка.
4. Для подачі поміщаємо гарячу тальятелле в широку миску, кладемо фрикадельки зверху, наливаємо томатний соус, посипаємо пармезаном і прикрашаємо базиліком.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт ніжного ягняти в часниковому майонезі.