Час підготовки: добу
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 6-8
Інгрідієнти:
Для начинки:
200 г білого шоколаду
300 г жирного вершкового сиру
300 мл вершків
1 ч. л. лимонного соку
1 ч. л. екстракту ванілі
Для бази:
175 г печива
50 г несолоного масла
Приготування:
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
1. Щоб зробити начинку, обережно білий шоколад розтоплюємо в жаростійкої чаші на каструлі, заповненої 4 см кип'яченою водою на слабкому вогні.
2. Щоб зробити базу, кришимо печиво в кухонний комбайн і змішуємо до крихт. Додаємо масло і знову обробляємо, поки суміш не почне стискатися і не прилипне до леза.
3. Викладаємо суміш печива у форму для пирога 20 см. Задня частина ложки - найпростіший інструмент для роботи тут. Залишаємо в холодильнику.
4. Збиваємо вершковий сир дерев'яною ложкою у великій мисці, поки він не стане м'яким. Акуратно складаємо злегка охолоджений, розтоплений білий шоколад.
5. М'яко збиваємо вершки, щоб вони були потовщені, а потім додаємо в суміш білого шоколаду двома партіями. Додаємо лимонний сік і ванільний екстракт і виливаємо суміш у форму. Розгладжуємо верхню частину, накриваємо форму з допомогою чіпляється плівки і охолоджуємо на ніч перед подачею на стіл.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт ніжного фруктового пломбіру.