Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 2
Інгрідієнти:
1 пучок коріандру, промитий
12 листків м'яти
1 ч. л. нарізаного свіжого імбиру
3 зубчики часнику, подрібнений
1 ч. л. солі
1 великий червоний перець, дрібно нарізаний
сік 2 лимонів
1 ст. л. рибного соусу
2 x 175 г філе лосося
4 пекінської капусти
Для подачі:
рис басматі
1 чилі, дрібно нарізаний
1 пучок коріандру, грубо нарізаний
щіпка солі
1 лайм
Приготування:
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
1. У кухонному комбайні змішуємо листя коріандру і стебла, листя м'яти, імбир, часник, сіль, чилі, сік лайма і рибний соус і обробляємо до однорідності.
2. Поміщаємо філе лосося в дрібне блюдо і виливаємо половину соусу. Залишаємо маринуватися на 20 хвилин.
3. Засипаємо рис в каструлю з киплячою водою і варимо у відповідності з інструкціями на упаковці.
4. Включаємо пароварку і кладемо капусту на нижній ярус. Мариноване філе лосося на верхній ярус і варимо 6-8 хвилин.
5. Зливаємо рис і перемішуємо з чилі і коріандром. Приправляємо за смаком.
6. Лосось і капусту кладемо поверх рису.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт лимонного пирога.