Час підготовки: 24 години
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 5-6 банок
Інгрідієнти:
1,3 кг ожини, помити
2 великих яблука, вимити, нарізати кубиками
450 мл води
1 лимон, тільки сік
гранульований цукор
2-3 ч. л. вершків
стерилізовані банки для варення і кришки для варення
Приготування:
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
"Ощадбанк" блокує пенсійні картки: хто може втратити останні копійки
1. Готуємо мішечок з марлі для проціджування желе шляхом кип'ятіння у воді протягом 2-3 хвилин. Залишаємо охолонути. Влаштовуємо мішок желе на підставці або піднятому табуреті з великою чашею внизу, готової до того, щоб сік фруктів капав.
2. Поміщаємо ожину, яблуко, воду і лимонний сік у велику, важку каструлю.
3. Доводимо до кипіння, потім кип'ятимо на повільному вогні протягом 20-25 хвилин або поки фрукти не стануть повністю м'якими.
4. Залишаємо фруктовий сік капати протягом 8 годин або до тих пір, поки весь сік не буде випущений.
5. Готуємо банки для варення шляхом миття в гарячій мильній воді і висушуємо в духовці при 130 градусах протягом 10-15 хвилин.
6. Вимірюємо сік. Для кожної банки потрібно 600 мл. Виливаємо сік і цукор назад в чисту консервуючу каструлю, нагріваємо на повільному вогні до тих пір, поки весь цукор не розчиниться, додаємо вершки, якщо використовуєте. Доводимо до кипіння і кип'ятимо протягом 10-15 хвилин.
7. Знімаємо верхню піну і заповнюємо банки джему до країв. Зберігаємо в прохолодному, темному місці.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт справжнього гуакамоле.