Ви вже насолодилися прогулянками по лісі і назбирали повний кошик пахучих грибочків. Але поняття не маєте, що ж такого смачненького з них приготувати і як це зробити правильно. Тоді ви потрапили за адресою.
Цей рецепт підійде для багатьох лісових грибів, але особливо гарні будуть рижики і грузді.
Найголовніше в засолюванні грибів – це самі гриби. Будьте уважні, коли збираєте їх у лісі. Кладіть у кошик тільки, ті в яких впевнені на 100%. Повідомляє Clutch.
Пропонуємо рецепт, який допоможе вам приготувати найсмачнішу закуску. Краще якщо кожен вид грибів ви засолите окремо. Гриби будуть готові вже через два тижні, а грузді через місяць-півтора.
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав
Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Крім того, що рижиків і груздів дуже смачні і ароматні, вони володіють масою корисних властивостей. Багато господинь із задоволенням готують з них різні перші і другі страви, включаючи апетитні заготовки на зиму.
Це дозволить урізноманітнити повсякденний і святковий раціон, а також збагатити його поживними речовинами.
Склад:
• Хрін – кілька листків
• Лісові гриби (грузді, рижики) – 5 кг
• Велика нейодированная сіль – 150-200 г
• Часник – 2 середні головки
• Листя чорної смородини – 300 р
• Кріп (суцвіття, стебла і листя) – 300 г
Спосіб приготування:
1.Гриби переберіть, почистіть. Відріжте ніжки, залишивши 1 см від капелюшка. Капелюшки ретельно промийте. Гриби, крім рижиків, слід перед засоленням вимочити для видалення молочного соку – залити підсоленою холодною водою. Міняйте воду через кожні 10 ч. Час вимочування білих і жовтих груздів – 24 години, інших грибів – 2–3 дня.
2. Підготовлені гриби укладайте капелюшком вниз у засолочную тару, пересипаючи сіллю і перекладаючи листям і зубчиками часнику. Зверху повинні лежати листя. На них покладіть прокип'ячену полотняну серветку або марлю, складену в 2–3 шари, потім дерев'яний або поліетиленовий коло, а на нього – гніт ( вага гніту – приблизно 10% від ваги грибів).
3. При необхідності підливайте в гриби 4 % розчин солі для того, щоб верхній шар не висихав.
4. Зберігайте гриби при температурі 2–8 °C
Нагадаємо, смачні рецепти для консервації кабачків.
Як повідомляв портал "Знай.uа", цей рецепт курчати в вершково-грибному соусі не залишить вас байдужими.
Також Знай.uа" писав, що робити при отруєнні грибами.