Усі звикли до солодких сирників із шоколадом, ягодами чи кокосом, але іноді хочеться чогось більш ситного та незвичайного на сніданок.
Для таких випадків чудово підійдуть солоні сирники - ніжні, ароматні та ситні, які не поступаються до смаку своїм солодким побратимам.
Ці сирники із сиром та зеленню можна подавати як самостійну страву або з легким салатом на гарнір. А секрет їхнього особливого смаку — у заливці зі сметани, яєць та сиру, яка робить їх ще соковитішими та апетитнішими.
Інгредієнти:
- Сир – 350 г
- Яйце – 1 шт.
- Сир – 100 г
- Зелень за смаком
- Мука – 3–4 ст. л.
- Сіль
- Рослинна олія для смаження
Для заливки:
- Яйце – 1 шт.
- Сметана – 250 г
- Сир – 80–100 г
- Зелень
- Сіль
Приготування:
-
Змішайте сир, яйце, натертий сир, подрібнену зелень, борошно та сіль до однорідності. Сформуйте сирники і обсмажте їх на олії з обох боків до золотистої скоринки.
Популярні новини заразПоказати щеКомунальники знову піднімають тарифи: у скільки обійдеться водопостачання у 2026 році
Зимові канікули і відключення світла: скільки будуть відпочивати виші
ПФУ спише частину коштів: у пенсіонерів заберуть 30% виплати
Від 1200 грн і більше: хто має право на надбавку до пенсії
-
Для заливки з'єднайте яйця, сметану, сир та зелень, злегка посоліть. Перекладіть сирники у форму та залийте отриманою сумішшю.
-
Випікайте при 180°C близько 15 хвилин, поки заливка не підрум'яниться.
Готові сирники порадують вас м'якою текстурою, насиченим сирним смаком та ароматом свіжої зелені. Відмінний спосіб урізноманітнити ранковий раціон і здивувати домашніх незвичайною, але простою стравою!
Нагадаємо, що ці ліниві пиріжки готують без тіста та дріжджів: швидкий рецепт із яйцем, шинкою та сиром.
Раніше ми повідомляли, що навіть сама лінива господиня зможе приготувати: рецепт найсмачнішої святкової буженини.