Домашня буженина з ароматною глазур'ю вражає ідеальним поєднанням ніжного м'яса та хрусткої золотистої скоринки. Дотримуючись покрокових рекомендацій, навіть новачок зможе приготувати страву з чудовим смаком та насиченим ароматом. Рецепт опубліковано на YouTube-каналі українського кухаря Івана Янюка.

Буженина з індички. Фото: Маггі
Буженина з індички. Фото: Маггі

Рецепт святкової буженини

Інгредієнти:

  • свинячий ошийок - 3 кг;
  • сіль – 2 ст. ложки;
  • чорний перець – 1 ст. ложка;
  • сушений часник - 1 ст. ложка;
  • приправа для м'яса -2 ст. ложки;
  • цибуля ріпчаста - 1 штука;
  • цибуля фіолетова - 2 штуки;
  • морква – 3 штуки;
  • часник – 3 головки.

Для глазурі:

  • гранат – 2 штуки;
  • цукор – 3 ст. ложки;
  • кориця – 1 паличка;
  • вершкове масло - 20 г.

Порядок приготування:

Популярні новини зараз

ПриватБанк бере плату за те, що раніше було безкоштовним

У 2026 році залишитесь без квартири: чиє право власності оскаржать

Покарання за банківські картки: українців востаннє попередили

Пенсії зростуть? Ось які доплати отримають українці 60+ вже з січня 2026

Показати ще

У форму для буженини додайте спеції, накрийте харчовою плівкою і залиште маринуватися в холодильнику на 5 годин. Моркву та ріпчастий лук наріжте великими кільцями. Часник розріжте навпіл і викладіть у форму для запікання. Поверх викладіть м'ясо та залийте 200 мл води.

Випікайте в духовці при температурі 170°C протягом 2,5 годин. Для глазурі в блендері подрібніть насіння граната. Проціджену масу змішайте з цукром, доведіть до кипіння, потім додайте корицю та сливкове масло. Готуйте до загустіння.

Дістаньте м'ясо з форми, викладіть на деко, застелене пергаментом. Полийте глазур'ю і запікайте ще 15 хвилин при температурі 200°C. Отримаєте смачну та ароматну буженину, яка стане справжньою окрасою святкового столу.