Цибуля — не прокляття після свят, а твій найкращий друг на новорічному столі. Він дає блюду соковитість, аромат і характер, але всього лише якщо з ним поводитись по-доброму.
Цей салат — з того самого "маминoго зошита" класики, що з’їдається до останньої ложки.
Інгредієнти:
- 3 великі цибулини
- 1 столова ложка солі
- 1 столова ложка цукру
- 100 мл лимонного соку (можна замінити таким же об’ємом уксусу)
- 500 мл води
- 700 г курячого філе
- 3 столові ложки рослинної олії (для смаження)
- 150 г твердого сиру
- 160 г майонезу
Сповіб приготування:
-
Маринуємо цибулю, щоб вона стала солодкою, а не плаксивою.
Наріж цибулю півкільцями, змішай її з сіллю, цукром і лимонним соком. Додай воду, щоб перемішати все дружно, і лиши маринуватися — нехай лук трохи "подумaє" над своїм життям. -
Поки лук "розгойдується" — займись курочкою.
Куряче філе поріж тонкими слайсами, посоли та поперчи за смаком, а потім обсмаж на розпеченій олії до золотистого кольору. Поки воно смажиться — пахне вже святом. -
Збір салату — як будівництво смакової вежі.
Зливай маринад з цибулі і викладай шарами у салатницю:-
перший шар — смажена курочка, змазана майонезом;
-
другий — маринована цибуля, знову майонезну сітку;
Цибулевий салат, кадр з відео -
третій — щедрий шар тертого сиру.
-
-
Остуджуємо — і не сперечаємося!
Тримай салат у холодильнику пару годин, щоб смаки переплелися і стали гармонійними. Потім можна подавати — і забудь про страх через цибулю назавжди!
Порада для новорічних свят
Цей салат ідеально поєднується з шампанським та іншими закусками — він легкий, але ситний. А ще він доводить, що з цибулею можна не бояться дружити.
Нагадаємо про новорічний рецепт, який зникає зі стола швидше за бутерброди з ікрою: закуска з хамона та хурми.
Раніше ми писали про різдвяні мафіни: красиві, стильні та дуже смачні, рецепт для святкового столу.