Зимові свята вже близько, і саме час створити атмосферу Нового року на вашій кухні. Ми пропонуємо простий і перевірений рецепт ароматних пряників, які не тільки чудово прикрасять святковий стіл, але й стануть чудовим подарунком для ваших близьких. Про це йдеться у YouTube-каналі відомого кулінара Лілії Цвіт.

Печиво. Фото: скриншот з youtube.com

Рецепт різдвяного печива

Інгредієнти на 50 штук:

  • вершкове масло - 100 г;
  • цукор - 100 г;
  • мед – 100 г;
  • кориця – 1 ч.л.;
  • сіль - щіпка;
  • сода - 1 ч. л.;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно - 180 г.

Для глазурі знадобиться:

  • білок – 1 шт.;
  • цукрова пудра – 170 г;
  • лимонний сік – 0,5 ч.л.

Приготування:

Популярні новини зараз

Термін дії – 30 днів: у ПриватБанку зробили важливу заяву для власників карток

В Україні готують масштабну індексацію пенсій: на скільки підвищаться виплати

Головне за 6 грудня: ТЦК гребуть тяжко-хворих, тарифи зростуть у 2026, а ПриватБанк зрізає ліміт пенсіонерам

Як захистити вікна від вибухової хвилі: бюджетний лайфгак від українки

Показати ще

У каструлі з’єднайте масло, цукор, мед і корицю. Підігрійте до кипіння, щоб всі інгредієнти розчинилися. Потім вимкніть вогонь, додайте соду і перемішайте.

Охолодивши суміш, додайте яйце і ретельно перемішайте. Потім всипте борошно і замісіть тісто. Загорніть його в харчову плівку і поставте в холодильник.

Коли тісто охолоне, розділіть його на три частини, кожну розтягніть і виріжте пряники у бажаній формі. Випікайте при температурі 180 градусів 5-7 хвилин.

Для глазурі збийте білок з цукровою пудрою та лимонним соком до пастоподібної консистенції. Прикрасьте пряники глазур'ю за бажанням.