Смачний салат з макаронів з куркою неодмінно стане хітом будь-якої вечірки. Крім того, його можна приготувати з пасти, яка залишилася від обіду чи вечері.
Для приготування знадобляться наступні продукти:
- копчена куряча ніжка (приблизно 250 г);
- 250 г макаронів;
- 1 столова ложка оливкової олії;
- 2 середні перці (приблизно 350 г);
- 3 стебла селери (приблизно 130 г);
- 3 зелені цибулини (приблизно 50 г);
- 60 г оливок;
- пучок петрушки;
для соусу:
- 8 столових ложок майонезу;
- цедра половини лимона;
- сік половини лимона;
- 1 столова ложка діжонської гірчиці (приблизно 20 г);
- 2 дрібки солі;
- 2 дрібки перцю;
- 1 чайна ложка солодкої паприки.
Приготування
Зваріть пасту al dente згідно з інструкціями виробника. Ретельно злийте воду з пасти та перекладіть її в миску, в якій ви будете готувати салат. Додайте столову ложку оливкової олії до пасти та обережно перемішайте.
Гороскоп на сьогодні 19 листопада: статус Водоліїв, стабільність Терезів та продуктивність Близнюків
Пенсія зросте у кілька разів: трьом категоріям пенсіонерів підвищать виплати
Уроки по 30 хвилин та короткі перерви: школи переходять на новий графік навчання
Можна не платити: українцям скасували дві комунальні платіжки
Смажте перець на грилі. Покладіть два великих перці на деко, застелене алюмінієвою фольгою, і поставте в холодну духовку на найвищу можливу полицю. Потім увімкніть лише верхній нагрів до 200-230°C. Смажте овочі на грилі кілька хвилин, доки вони не розм’якнуть, а шкірка злегка не підрум’яниться. Перевертайте перці кілька разів під час смаження, щоб забезпечити рівномірне просмаження з усіх боків.
Вийміть овочі з духовки та покладіть їх у жаростійку миску. Щільно накрийте миску харчовою плівкою, щоб зберегти вологу – це полегшить зняття шкірки пізніше. Відкладіть перці охолоджуватися на 15 хвилин.
Приготуйте соус. Додайте до майонезу дві столові ложки свіжовичавленого лимонного соку, одну чайну ложку цедри лимона, одну чайну ложку солодкої паприки, одну столову ложку діжонської гірчиці або іншої гірчиці з сильним смаком та по дві маленькі дрібки солі та меленого перцю. Змішайте всі інгредієнти до однорідної маси.
Наріжте зелену цибулю, селеру та оливки невеликими скибочками, а петрушку подрібніть.
Зніміть шкірку з копченого курячого стегна. Відокремте м’ясо від кісток і наріжте його кубиками розміром приблизно один сантиметр.
Зі смажених перців зніміть шкірку, плодоніжки та насіння, а потім наріжте їх кубиками розміром приблизно один сантиметр.
Зберіть салат. Додайте болгарський перець, копчену курку, оливки, зелену цибулю, селеру та ¾ подрібненої петрушки до миски з макаронами. Полийте все раніше приготовленою заправкою та ретельно перемішайте, щоб покрити кожен інгредієнт.
Прикрасьте салат рештою петрушки та подавайте одразу або поставте в холодильник, щоб смаки поєдналися.
Це дуже смачно! Приготуйте такий яскравий салат на родинну вечерю, і всі неодмінно попросять добавки.
Раніше портал Знай писав про ароматні слойки з мандарином: рецепт десерту, який приносить Новий рік раніше терміну.
Крім того, ми повідомляли про шоколадний десерт із хурми та ще 3 інгредієнтів: простий рецепт на кожен день.
Також портал інформував, що ці яблука варто запекти сьогодні: 4 рецепти неймовірних начинок, які підкорять осінь.