Холодна та вітряна погода та довгі темні вечори викликають гостре бажання закутатись у теплий плед, дивитися улюблений фільм та зігрівати руки об чашку з гарячим глінтвейном.
Магазинні варіанти напою часто програють за смаком домашньому глінтвейну, тим більше, що його приготування не забере багато вашого часу та зусиль.
Пропонуємо вам скуштувати рецепт згоряючого глінтвейну на білому вині, яким поділилася фудблогерка Оксана Черпак на своїй сторінці в Instagram.
Інгредієнти:
- біле сухе вино – 0,75 л
- мед – 2 ст. л.
- зерна гвоздики – 10 зерен
- кориця – 2 палички
- запашний перець горошок – 5 шт
- перець чорний горошок – 10 шт
- апельсин – 1 шт
На опалення не розраховуйте: українцям радять одягтися, а не топити квартири
Головне за 8 листопада: біженцям обмежують допомогу, ПФУ зупиняє виплати, а 11 числа відбудеться та сама подія
Захист від неправомірних нарахувань: що слід робити після оплати комуналки
Нові правила передачі показників лічильника: про які зміни варто знати
Спосіб приготування:
Для початку потрібно змішати в каструлі всі приправи та мед.
Апельсин порізати навпіл, з однієї половини вичавити сік у каструлю, іншу половину порізати в шматки.
Залити все вином, поставити на вогонь і варити 5-6 хвилин на слабкому вогні постійно помішуючи.
Потім вимкнути вогонь і дати наполягати напій ще 5 хвилин під кришкою. Процідити.
Келихи прикрасити сухофруктами, налити глінтвейн та насолоджуватися.
Приємного апетиту!
Нагадаємо про фруктовий кекс з вишнею та ананасом: те, що потрібно для довгих осінніх та зимових вечорів, рецепт.
Раніше ми повідомляли про рецепт, який змусить включити духовку зараз: пиріг з персиками з тіста філо.
Також не зайвими будуть апельсинові бісквітні рулетики із вершками: коли потрібно смачно та просто, рецепт.