Холодна та вітряна погода та довгі темні вечори викликають гостре бажання закутатись у теплий плед, дивитися улюблений фільм та зігрівати руки об чашку з гарячим глінтвейном.

Магазинні варіанти напою часто програють за смаком домашньому глінтвейну, тим більше, що його приготування не забере багато вашого часу та зусиль.

Глінтвейн з білого вина, кадр з відео

Пропонуємо вам скуштувати рецепт згоряючого глінтвейну на білому вині, яким поділилася фудблогерка Оксана Черпак на своїй сторінці в Instagram.

Інгредієнти:

  • біле сухе вино – 0,75 л
  • мед – 2 ст. л.
  • зерна гвоздики – 10 зерен
  • кориця – 2 палички
  • запашний перець горошок – 5 шт
  • перець чорний горошок – 10 шт
  • апельсин – 1 шт

Глінтвейн на білому вині. Фото скріншот з Instagram

Популярні новини зараз

На опалення не розраховуйте: українцям радять одягтися, а не топити квартири

Головне за 8 листопада: біженцям обмежують допомогу, ПФУ зупиняє виплати, а 11 числа відбудеться та сама подія

Захист від неправомірних нарахувань: що слід робити після оплати комуналки

Нові правила передачі показників лічильника: про які зміни варто знати

Показати ще

Спосіб приготування:

Для початку потрібно змішати в каструлі всі приправи та мед.

Приготування глінтвейну, скріншот відео

Апельсин порізати навпіл, з однієї половини вичавити сік у каструлю, іншу половину порізати в шматки.

Залити все вином, поставити на вогонь і варити 5-6 хвилин на слабкому вогні постійно помішуючи.

Глінтвейн. Фото: Youtube

Потім вимкнути вогонь і дати наполягати напій ще 5 хвилин під кришкою. Процідити.

Келихи прикрасити сухофруктами, налити глінтвейн та насолоджуватися.

Приємного апетиту!

Глінтвейн на білому вині. Фото скріншот з Instagram

Нагадаємо про фруктовий кекс з вишнею та ананасом: те, що потрібно для довгих осінніх та зимових вечорів, рецепт.

Раніше ми повідомляли про рецепт, який змусить включити духовку зараз: пиріг з персиками з тіста філо.

Також не зайвими будуть апельсинові бісквітні рулетики із вершками: коли потрібно смачно та просто, рецепт.