Цей простий кекс ідеально підходить для пізньої осені та зими, коли доступ до свіжих фруктів обмежений. Вишні та родзинки м’які, а ананас додає тонкого екзотичного відтінку.
Кекс слід зберігати в холодильнику, інакше він може зіпсуватися, хоча шанси на це невеликі, оскільки він зникає занадто швидко!
Для приготування знадобляться наступні продукти:
- 175 г зацукрованих вишень;
- 1 банка (280 г) консервованого ананаса;
- 150 г вершкового масла;
- 0,5 склянки (100 г) цукру;
- 2 великих яйця;
- 1,5 склянки (200 г) пшеничного борошна;
- 1 чайна ложка розпушувача;
- 1,5 склянки (225 г) родзинок;
- цукрова пудра для посипання.
Приготування
Промийте вишні під холодною водою, щоб видалити зайвий сироп, і промокніть їх на рушнику. Розріжте їх на четвертинки або половинки.
Теріново змінюйте паспорт: українців не випустять за кордон із цими документами, кому треба бігти в ЦНАП
Новорічна ніч здивує: українцям розповілм про різку зміну погоди та морозний фінал, прогноз на зиму
Ні 2025, ні 2026 не принесуть миру в Україну: військовий розповів, що насправді може вплинути на рф
Тарифи на електроенергію готуються переписати: як і коли зміняться ціни
Відкладіть дві столові ложки ананасового соку. Промокніть ананас паперовим рушником, щоб видалити зайвий сік. Наріжте шматочками приблизно по 1,5 см.
Збийте масло кімнатної температури з коричневим цукром за допомогою міксера на середній швидкості.
Додавайте яйця по одному до суміші, щоразу перемішуючи до повного поєднання.
Просійте розпушувач у борошно. Додавайте борошно в тісто по кілька столових ложок за раз, змішуючи на низькій швидкості.
Додайте до тіста родзинки, подрібнену вишню, ананас та збережений ананасовий сік.
Перекладіть тісто у змащену маслом та вистелену пергаментним папером форму для випікання хліба (розміром 10 х 21 см).
Випікайте в розігрітій до 160°C духовці (верхній-нижній нагрів) протягом 75 хвилин. Якщо кекс занадто підрум’янюється, накрийте його алюмінієвою фольгою.
Дайте пирогу охолонути у формі протягом 15 хвилин. Потім вийміть його з форми та дайте повністю охолонути.
Прикрасьте кекс цукровою пудрою або глазур'ю. Зберігати його слід в холодильнику.
Смак та аромат цього кексу подарують затишок та родинне тепло. Це особливо актуально у довгі осінні та зимові вечори, коли за вікном сніг чи дощ. Заваріть запашний чай, загорніться у плед та насолоджуйтесь кожним шматочком!
Раніше портал Знай писав про солодкий ранок по-французьки: звичайний хліб перетвориться на ніжні тости з яблучною карамеллю, рецепт.
Крім того, ми повідомляли про млинці зі шпинатом під соусом бешамель: рецепт ситної, смачної та водночас вишуканої вечері.
Також портал інформував про рецепт гарбузового супу-пюре для затишних вечорів: смак та аромат, який так і манить до столу.