Коли в домі вимикають електрику, приготування їжі перетворюється на справжню проблему. Але навіть у таких умовах можна почати день смачно і корисно. Про це пише український кулінар Євген Клопотенко у своєму Телеграм-каналі.

Євген Клопотенко

а його словами, у такій ситуації відмінний варіант – лінива вівсянка, яка не потребує ні плити, ні духовки, ні мікрохвильовки, а готується буквально за кілька хвилин.

Інгредієнти (на 2 порції):

  • 100 г вівсяних пластівців;
  • 150 мл молока будь-якого виду – коров’ячого або рослинного;
  • 100 мл густого білого йогурту;
  • 2-3 ч. ложки меду;
  • щіпка солі;
  • ⅓ ч. ложки ванільного екстракту;
  • ягоди, фрукти або горіхи за смаком.

Спосіб приготування:

У мисці ретельно змішайте молоко, йогурт, мед, щіпку солі та ванільний екстракт до однорідної маси. На дно двох банок або контейнерів насипте по 50 г вівсянки. Залийте пластівці підготовленою сумішшю, перемішайте, накрийте кришкою і поставте в холодильник.

Популярні новини зараз

"Це просто робота": у ТЦК відверто розповіли про "бусифікацію"

"Нехай роблять з учителем після уроків": українці пропонують звільнити школярів від домашніх завдань

Оновлені правила оплати: "Нафтогаз" змінив процедуру отримання рахунків

Перерахунок пенсій у 2026 році: кому збільшать виплати та наскільки

Показати ще

Через 4–6 годин або зранку сніданок буде готовий. Перед подачею додайте свіжі ягоди, шматочки фруктів або ложку горіхового масла – і звичайна домашня вівсянка перетворюється на сніданок рівня "кафе здорового харчування".

Порада: якщо електрика вимкнена, зберігати вівсянку в холодильнику необов’язково – достатньо поставити банку в прохолодне місце, наприклад, на балкон або підвіконня. Такий сніданок ідеальний не тільки при відсутності світла, а й для ледачих ранків, коли хочеться швидко і смачно поснідати.