Є страви, які примудряються бути простими та вражаючими одночасно. Смажений рис із креветками — саме таке.
Мінімум метушні, максимум смаку, а результат настільки апетитний, що за один раз складно утриматися від добавки.
Що знадобиться:
- Варений рис - 200 г
- Яйця - 2 шт.
- Креветки — 200 г
- Горошок та кукурудза – по 50 г кожного
- Соєвий соус
- Кисло-солодкий соус
- Зелена цибуля
- Рослинна олія для смаження
Як готувати:
-
Спочатку відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки акуратно змішуємо з рисом - так крупинки стануть більш "оксамитовими" та ароматними.
-
На сковороді з гарячою олією обсмажуємо рис із жовтками, постійно помішуючи, 5 хвилин, поки він не стане трохи золотистим.
Популярні новини заразВже заходять у міста: українців попередили про нашестя небезпечних тварин
ПриватБанк обмежив зняття готівки: що треба знати клієнтам
Допомогу від держави скасовують: виплати об'єднають
Українці обомліють від нових платіжок: коли і наскільки зростуть тарифи на світло
-
Додаємо горошок і кукурудзу, продовжуємо смажити ще близько 5 хвилин - нехай овочі залишаться яскравими і хрусткими.
-
У сковороду відправляємо креветки та білки. Смажимо ще 5 хвилин, доки білки не схопляться, а креветки не стануть рожевими.
Смажений рис з креветками, кадр з аїдео. -
Приправляємо соєвим і кисло-солодким соусом, перемішуємо і тримаємо на вогні 3 хвилини, щоб все добре просочилося ароматами.
-
В самому кінці посипаємо дрібно нарізаною зеленою цибулею і відразу подаємо.
Готово! Тепле, соковито-золотисте, з ноткою солодощі і дивовижним ароматом - цей рис з креветками точно стане вашим фаворитом на вечерю.
Нагадаємо про десерт, заради якого хочеться жити: крем-брюле з хрусткою карамельною скоринкою прямо у вас вдома.
Раніше ми повідомляли про золотисту запіканку з куркою, грибами та хрумким сиром: простий рецепт, щоб вразити гостей.