Грецька овочева запіканка, або бріам, – це традиційна страва, яка ідеально втілює ідеали середземноморської кухні, поєднуючи простоту з багатством смаків та корисними інгредієнтами. Ви можете насолодитися цією запіканкою на обід або теплу вечерю.
Для приготування знадобляться наступні продукти:
- 3 картоплини;
- 1 кабачок;
- 1 невеликий баклажан;
- 3 помідори (краще взяти польові);
- 2 невеликі червоні цибулини;
- 2 зубчики часнику;
- 200 мл томатної пасти;
- 1 столова ложка орегано;
- половина невеликого пучка петрушки;
- оливкова олія;
- дрібка цукру;
- сіль, перець (за смаком);
- 150 г сиру фета (для подачі).
Приготування
Очистіть картоплю та наріжте її скибочками товщиною приблизно 5-7 мм.
Гороскоп на сьогодні 10 вересня: фінанси тельців, підтримка левів та непорозуміння козерогів
Катастрофа неминуча: вчені попередили про нову загрозу для Землі
Повернення шкільної форми: українці висміяли заклик вчительки
Виплачують лише частину грошей: ПФУ занижує українцям пенсії – з чим це пов'язано
Наріжте баклажани, кабачки та помідори скибочками такої ж товщини, як скибочки картоплі.
Дрібно наріжте цибулю та часник. Обсмажте цибулю на оливковій олії до золотисто-коричневого кольору. Ближче до кінця приготування додайте часник, а потім томатну пасту. Перемішайте. Приправте сіллю, перцем і дрібкою цукру. Вилийте соус на дно жаростійкої форми.
В окремій сковороді розігрійте оливкову олію та обсмажте скибочки картоплі, кабачків та баклажанів партіями (кожну партію приблизно по 5 хвилин). Приправте овочі сіллю та перцем. Нарешті, змішайте їх разом, додавши орегано.
Змішайте овочі з скибочками помідорів і викладіть у жаростійку форму поверх шару цибулі та часнику.
Поставте форму для запікання в розігріту до 180°C духовку. Випікайте приблизно годину, поки всі овочі не стануть м’якими та золотисто-коричневими.
Перед подачею прикрасьте запіканку нарізаною петрушкою. Подавайте з кришеним сиром фета.
Вересень - це чудовий час для приготування грецької запіканки, бо все, що для неї необхідно, можна знайти в найближчому супермаркеті або на ринку. Овочі коштують відносно недорого, то ж страва виходить не тільки надзвичайно смачною та корисною, а ще й вельми бюджетною.
Раніше портал Знай писав, як правильно замочувати сушені гриби: секрети ароматного та безпечного супу.
Крім того, ми повідомляли про найсильніші молитви, щоб хвороби оминули вас.
Також портал інформував про рецепт картоплі по-шведськи: звичайний продукт у незвичайній подачі.