Сирники – один із найулюбленіших сніданків не лише дітлахів, а й дорослих. Однак із тих же інгредієнтів можна приготувати щось нове та цікаве.

Одним із варіантів такої страви можуть стати гамбівці з вишневим соусом. Таким рецептом поділилася фуд блогерка в одній із соціальних мереж.

Гамбовці. фото: скрін відео

Інгредієнти:

  • Сир – 300 грамів
  • Жовток – 1 шт.
  • Цукор – 50-60 грамів
  • Сіль - щіпка
  • Борошно – 30 грамів
  • Манна крупа – 30 грамів
  • Панірувальні сухарі – 100 грамів
  • Цукор – 50 грамів

Для соусу:

  • Вишні – 200 грамів
  • Цукор сік – 20 грамів
  • Кукурудзяний крохмаль – 10 грамів
  • Вода - 45 мл
  • Лимонний сік – 1 ст. ліжка

Як приготувати:

У глибокій ємності змішуємо сир, жовток, цукор, сіль, борошно та манну крупу.

Гамбовці. фото: скрін відео

Популярні новини зараз

Нові правила для ВПО: що зміниться з 1 липня 2025 року і хто залишиться без грошей

Мобілізація у червні: кому прийдуть повістки, а хто отримає штраф від ТЦК

Додатковий стаж: як українці можуть отримати +3 роки до пенсії

Польща "прикручує гайки": українцям відмовлятимуть у працевлаштуванні - кого приречуть на злидні

Показати ще

Залишаємо тісто на 15 хвилин. Формуємо кульки, у центр кладемо начинку і знову скочуємо у форму кулі.

У підсолену киплячу воду кидаємо сформовані кульки і варимо 3-4 хвилини після того, як вони спливуть.

Гамбовці. фото: скрін відео

Тим часом обсмажуємо панірувальні сухарі, охолоджуємо та поєднуємо з цукром. Готові сирні кульки обвалюємо у сухарях.

Щоб приготувати соус, потрібно з'єднати свіжі чи розморожені вишні, цукор, лимонний сік та крохмаль із водою. Варимо до загусання, постійно помішуючи.

Гамбовці. фото: скрін відео

До страви соус готувати необов'язково, як доповнення можна використовувати сметану.

Нагадаємо про шашлик із фаршированих баклажанів: рецепт для весняного пікніка.

Раніше ми повідомляли, що просто змішайте ці 2 спеції та отримайте оливкові крашанки: рецепт благородного кольору для Великодня-2025.