Великдень уже на порозі, а отже, час готуватися до світлого свята! Один із головних символів цього дня – фарбовані яйця.

Якщо вам набридли магазинні барвники і хочеться чогось натурального, спробуйте незвичайний спосіб фарбування за допомогою прянощів та трав. Українська кулінарна блогерка ask_edith поділилася секретом, як отримати гарний оливковий відтінок без використання хімії.

Крашанки, Великдень, кадр з відео

Що знадобиться:

  • 3 літри води;
  • 1 столова ложка куркуми;
  • 2 столові ложки каркаде (гібіскус);
  • 1 столова ложка оцту;
  • яйця.

Як приготувати:

  1. У каструлі змішайте куркуму та каркаді, потім акуратно покладіть яйця.
  2. Залийте все водою і додайте оцет - він допоможе закріпити колір.
  3. Поставте каструлю на плиту, доведіть до кипіння.
  4. Зменшіть вогонь і варіть яйця близько 15 хвилин.
  5. Після варіння дістаньте їх із відвару і дайте висохнути.

Як зробити оливкові крашанки, кадр з відео

Маленькі хитрощі:

  • Куркума та каркаде повинні бути високої якості – від цього залежить насиченість кольору.
  • Перед фарбуванням яйця не варто мити, інакше потрібний відтінок не вийде.
  • Для більш глибокого оливкового кольору залиште яйця у відварі на кілька годин.
  • Щоб шкаралупа набула матового бархатистого ефекту, після висихання протріть яйця краплею рослинної олії.

Цей спосіб не лише екологічний, а й подарує вашим фарбникам благородний, природний відтінок.

Популярні новини зараз

Замість притулку – депортація: українцям у Чехії зачиняють двері

Тарифи вдарять з новою силою з 1 травня: що суттєво дорожчає

"Доставка до ТЦК ще швидше...": експерт відповів, що загрожує школам, лікарням та медичним центрам в Україні

Українкам дозволили перейти на пенсії своїх чоловіків: названо дві важливі умови

Показати ще

Нагадаємо, що Великдень-2025: новий тренд – паска зі смаком дубайського шоколаду, рецепт, який шукають усі.

Раніше ми повідомляли про галактичні яйця до Великодня-2025: чарівний спосіб фарбування, просто натріть свічку.

Також стало відомо, як приготувати ідеальну глазур для паски без яєць: рецепт, з яким вона не покришиться і швидко застигне.