У холодні зимові вечори хочеться порадувати себе та близьких смачненьким, проте магазинні тортики мають багато шкідливих добавок.

Є вихід, можна приготувати смачненький тортик із зефіру та фруктів. Його рецептом поділилася фудблогерка Юлія.

Зефірний тортик. Фото Instagram

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Зефір – 500 г
  • Банани – 2 шт
  • Ківі – 2 шт.
  • Сметана – 500 гр
  • Цукрова пудра – 50 г
  • Желатин – 10 г + 30 г води
  • Цукор – 110 гр
  • Вода – 30 г
  • Желатин – 10 г + 30 г води

ПРИГОТУВАННЯ:

Зефір та фрукти нарізаємо на частинки. Желатин замочуємо у воді. Сметану збиваємо із цукровою пудрою. Вливаємо розтоплений желатин (але не гарячий), сметана та желатин мають бути приблизно однаковими темпами. Збиваємо міксером.

Зефірний тортик. Фото Instagram

Популярні новини зараз

Без повістки і запрошення: українців змусять самостійно йти в ТЦК – з'явитись обов'язково

Гороскоп на травень-2025 для всіх знаків Зодіаку: загострення Дів, важливий крок Стрільців та ризики Тельців

"Ощадбанк" вийшов на новий рівень: видає клієнтам у борг їхні особисті кошти

Пенсія на картку більше не прийде: кого терміново чекають в ПФУ

Показати ще

Викладаємо у форму спочатку зефір, потім фрукти та змащуємо все кремом. Так повторюємо ще раз. Ставимо торт у холодильник на 2-3 години для фіксації.

Желатин замочуємо у воді. У цукор додаємо воду та доводимо до кипіння.

Зефірний тортик. Фото Instagram

У мисці з'єднуємо сироп та желатин. Збиваємо міксером до збільшення та загущення маси (можна додати барвник для кольору).

Зефірний тортик. Фото Instagram

Знімаємо з торта форму і відразу поливаємо приготовленою масою, оскільки вона швидко загусає. Ставимо холодильник ще приблизно на годину.

Зефірний тортик. Фото Instagram

Приємного апетиту!

Нагадаємо, як приготувати хрумку смажену картоплю без олії: секрет методу "3 ложки води".

Раніше ми повідомляли, як приготувати ідеальний зефір удома: смачний рецепт для українців у всьому світі.