Пісочний пиріг з апельсинами – надзвичайно смачна та ароматна домашня страва.
Начинка вийде соковитою та ніжною, а ось скоринка – рум'яна та хрумка. Фанати насолод з цитрусами обов'язково оцінять нову страву.
Інгредієнти:
- Апельсини – 2 штуки;
- Борошно – 280 г;
- Цукор – 260 г;
- Олія вершкове – 250 грамів;
- Жовтки яєчні – 4 штуки;
- Крохмаль кукурудзяний – 30 г;
- Розпушувач – 5 грамів.
Вершкове масло потрібно дістати з холодильника, щоб воно стало м'яким. В окрему миску відправляємо яєчні жовтки та половину цукру. Жовтки із цукром добре збиваємо за допомогою міксера. Туди додати вершкове масло, що стало м'яким. Масу слід знову збивати міксером, а потім відправити в холодильник.
З українців почнуть посилено вибивати борги за комуналку: що загрожує неплатникам
Доплатять 300, 500 чи 1000 гривень: у кого з українців зростуть пенсії вже навесні
Одних виселять, іншим нададуть квартири: житлові правила повністю змінять
Мобілізація 18-річних та жінок: колишній міністр пояснив, що мала зробити Україна
Олія та яйця повинні настоятися 30 хвилин. Апельсини очистіть від шкірки, розділіть на часточки і заберіть білу шкірку.
Нарізані часточки додайте в миску, засипте цукром, а потім крохмалем. Все акуратно перемішуємо. У миску з маслом і жовтками додаємо борошно та розпушувач. Спершу слід перемішати все лопаткою, а потім руками. Форму для випічки потрібно застелити пергаментом, частину крихти викладаємо і дно форми, щоб застелити. Потім викладаємо апельсинову начинку. Зверху на часточки розділяємо тісто, що залишилося. Пиріг слід випікати у духовці при температурі 180 градусів 30 хвилин.
Нагадай про легендарне пісочне печиво з джемом до чаю за 30 хвилин: рецепт, який довго припадав пилом у шафі.
Раніше ми повідомляли, що на хліб більше не класти: рецепт шпротів у лаваші, які прикрасять будь-який стіл.