Фудблогер Карина Колесніченка (blw.babies) поділилася рецептом дієтичних рибних котлет, які легко приготувати навіть для маленьких.
Без смаження на олії, мінімум інгредієнтів та максимум користі – ідеальний варіант для дитячого меню.
Що потрібне?
- 300 г філе хеку (або іншої риби)
- Половинка маленького лука
- Яйце
- Небагато спецій
Спосіб приготування:
1. Закидаємо всі інгредієнти в блендер та подрібнюємо до однорідної маси.
2. Формуємо котлетки.
До Європи просто так вже не потрапити: українцям змінили правила в'їзду - кого не впустять
Одних виселять, іншим нададуть квартири: житлові правила повністю змінять
Канікули за новими правилами: скільки днів відпочинку залишили школярам
Українцям запровадили нові пільги на комунальні послуги: кому допоможуть погасити платіжки
- Для малюків 6-8 місяців краще ліпити довгасті.
- Для 8-9 місяців можна будь-яку форму, але нарізати на невеликі шматочки.
- Після року можна подавати повністю.
3. Готовим:
- На пару: у мультиварці-скороварці 20 хвилин.
- Гасіння: обсмажуємо до золотистої скоринки, додаємо воду і гасимо під кришкою 20 хвилин на слабкому вогні.
А як без яйця?
Карина пропонує замінити яйце:
- 2 ст. л. манної крупи (дати фаршу постояти 10-15 хвилин).
- Шматок хліба, замоченого у молоці чи воді.
- 1 ст.л. насіння чиа, замочених у 3 ст.
Заморожування та зберігання
Готові котлетки можна заморозити. Головне – дати їм повністю охолонути, скласти у герметичний пакет та відправити у морозилку. Корисні властивості риби у своїй зберігаються.
Нагадаємо, смачнішого лаваша ви ще не їли: рецепт трубочок із сиром, які підійдуть і на сніданок, і до чаю
Раніше ми писали про сніданок за 20 хвилин: крок-мадам та крок-месьє з соусом, як у кафе Парижа
Крім того, Знай.ua повідомляв, піцу більше не захочеться: рецепт дуже смачної галети з томатами та куркою