З настанням холодів страви з картоплі стають особливо популярними. Чи то пюре, чи запечена, варена або смажена картопля — це завжди смачно, затишно і зігріваюче. Але що робити, якщо хочеться досягти ідеальної хрусткої скоринки?

Шеф-кухар Джон Мітцевич поділився секретом створення найхрусткішої смаженої картоплі. І що цікаво, для цього потрібен простий інгредієнт, який, ймовірно, вже є у вас вдома, пише Allrecipies.

У чому ж секрет?
Джон радить використовувати харчову соду. Додавши її у воду перед кип’ятінням, можна змінити рН-баланс. Це допомагає швидше розщепити пектин — природний "клей", який тримає овочі разом. У результаті утворюється більше крохмалистої суспензії, що сприяє формуванню хрусткої скоринки.

Смажена картопля, скріншот: YouTube

Рецепт хрусткої картоплі

Популярні новини зараз

ПриватБанк звернувся з попередженням до власників карток: кого терміново чекають у відділенні

Після війни на вагу золота: які професії зроблять вас багатими в Україні через 3–5 років

Енергетики розповіли, чи вводитимуть аварійні відключення світла під час холодів

Відключення триватимуть до весни: де буде найгірша ситуація зі світлом

Показати ще
  1. У каструлю налийте 6 склянок води, додайте дві чайні ложки солі та половину чайної ложки харчової соди.
  2. Поставте воду на вогонь і доведіть до кипіння.
  3. Наріжте картоплю на шматки середнього розміру, опустіть її в киплячу воду і варіть до м’якості.
  4. Після цього злийте воду і обережно обкачайте шматочки картоплі в суміші олії та улюблених спецій.
  5. Викладіть підготовлену картоплю на деко і відправте у розігріту до 230°C духовку.
  6. Випікайте 45-60 хвилин, перевертаючи шматочки кожні 15 хвилин, щоб забезпечити рівномірне підсмаження.

Результат
За словами Джона Мітцевича, цей простий прийом допоможе вам отримати картоплю з ідеальною скоринкою, яка буде хрустіти з кожним укусом. І найкраще — для цього не потрібні дорогі інгредієнти чи складні техніки.

Смажена картопля, скріншот: YouTube

Спробуйте цей рецепт і переконайтеся, що смажена картопля може бути ще кращою!

Раніше ми повідомляли, можна купувати мішками: популярний овоч приємно здивував новими цінами.

Гуляш з найніжнішою свининою та грибами: рецепт для ситної вечері - детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, тому котлети виходять "не такі": що заборонено додавати у фарш?