З настанням холодів страви з картоплі стають особливо популярними. Чи то пюре, чи запечена, варена або смажена картопля — це завжди смачно, затишно і зігріваюче. Але що робити, якщо хочеться досягти ідеальної хрусткої скоринки?
Шеф-кухар Джон Мітцевич поділився секретом створення найхрусткішої смаженої картоплі. І що цікаво, для цього потрібен простий інгредієнт, який, ймовірно, вже є у вас вдома, пише Allrecipies.
У чому ж секрет?
Джон радить використовувати харчову соду. Додавши її у воду перед кип’ятінням, можна змінити рН-баланс. Це допомагає швидше розщепити пектин — природний "клей", який тримає овочі разом. У результаті утворюється більше крохмалистої суспензії, що сприяє формуванню хрусткої скоринки.
Рецепт хрусткої картоплі
Українці можуть втратити контроль над комунальними послугами вдома, у школах та лікарнях: що вирішують нардепи
Показали документи, а ТЦК наклало штраф: чому можуть покарати за "Резерв+"
Українцям "обнулять" пенсійні картки: чиї гроші повернуться до ПФУ
ПриватБанк бере 900 гривень комісії: українець обурений шаленим тарифом
- У каструлю налийте 6 склянок води, додайте дві чайні ложки солі та половину чайної ложки харчової соди.
- Поставте воду на вогонь і доведіть до кипіння.
- Наріжте картоплю на шматки середнього розміру, опустіть її в киплячу воду і варіть до м’якості.
- Після цього злийте воду і обережно обкачайте шматочки картоплі в суміші олії та улюблених спецій.
- Викладіть підготовлену картоплю на деко і відправте у розігріту до 230°C духовку.
- Випікайте 45-60 хвилин, перевертаючи шматочки кожні 15 хвилин, щоб забезпечити рівномірне підсмаження.
Результат
За словами Джона Мітцевича, цей простий прийом допоможе вам отримати картоплю з ідеальною скоринкою, яка буде хрустіти з кожним укусом. І найкраще — для цього не потрібні дорогі інгредієнти чи складні техніки.
Спробуйте цей рецепт і переконайтеся, що смажена картопля може бути ще кращою!
Раніше ми повідомляли, можна купувати мішками: популярний овоч приємно здивував новими цінами.
Гуляш з найніжнішою свининою та грибами: рецепт для ситної вечері - детальніше на Знай.ua.
Нагадаємо, тому котлети виходять "не такі": що заборонено додавати у фарш?