Смажена курка – страва, яка здається простою, але має безліч нюансів у приготуванні.
Один із ключових моментів – вибір жиру для змащення. Масло чи олія? Обидва варіанти мають свої переваги, але дають різний результат, пише Tasting Table.
За словами шеф-кухаря Cargill Protein Бредлі Борхардта, це питання смаку. Вершкове масло додає насичений аромат, але може залишити плями на шкірці. Краще наносити його під шкірку, щоб уникнути пригорання. Оливкова олія, особливо першого віджиму, допомагає рівномірно підрум’янити курку та краще утримує спеції. Якщо обираєте вершкове масло, топлене – ідеальний варіант. Воно має вищу температуру горіння, що запобігає підгоранню в духовці.
Приправляти курку слід перед нанесенням жиру. Борхардт радить використовувати суміш вершкового масла з травами та спеціями, наприклад, з смаженим часником. Для цього обережно відокремте шкірку, рівномірно розподіліть масло між нею та м’ясом. Зовнішню частину покрийте оливковою олією, сіллю та перцем.
Мобілізація їх не торкнеться: ким не зацікавиться ТЦК
Українці отримують штрафи за паспорти: кому загрожують несподівані витрати
Нарешті вистачить на комуналку: пенсію рахуватимуть за новою формулою, на скільки збільшяться виплати
Відключення світла по-новому: українцям готують кардинальні зміни
Оливкова олія допоможе отримати хрустку золотисту скоринку. Масло ж додає соковитості та насиченого смаку. Змащувати курку можна вже після того, як приправили, але до того, як поставили її у духовку. Усе це забезпечить ідеальний результат – ароматну, соковиту й рум’яну страву.
Найкращий підхід – комбінувати обидва види жиру. Масло під шкіркою збагатить смак, а оливкова олія забезпечить рівномірну скоринку. І нехай ваша курка стане кулінарним шедевром!
Раніше ми повідомляли, як не використовуючи сіль, зробити бульйон ідеальним: порада від шеф-повара.
І жодного гарніру не потрібно: рецепт ароматних пирогів з грибами та куркою, сир поставить смачну крапку - детальніше на Знай.ua.
Нагадаємо, можна не тільки з куркою і краще ніж у Макдональдсі: рецепт кабачкових нагесів.