Гарячий бульйон – основа багатьох азіатських страв, від китайського "гарячого горщика" до корейського барбекю та японського фондю. Проте, як застерігає шеф-кухар Кенні Леунг із ресторану YAO в Нью-Йорку, додавання солі у киплячий бульйон – серйозна помилка.
За словами експерта, сіль може позбавити бульйон його природного смаку. Натомість краще використовувати місо або інші інгредієнти, які надають страві глибини. В азіатських ресторанах часто подають прозорий бульйон з гострою ноткою, а смак страви вдосконалюють соусами. Це дозволяє насолоджуватися гармонією смаків без додаткової солі- пише Tasting Table.
Як додати смаку без солі?
Для посилення смаку шеф-кухар радить додавати часник, імбир, зелену цибулю, а для гостроти – свіжий або сушений перець чилі, сичуаньський перець чи гочуджан (корейський гострий соус). Такі компоненти надають бульйону солону, кислу чи пікантну нотку без необхідності додавання солі.
Важливе попередження: водіям змінили правила зупинки на блокпостах
Нові правила для водіїв: кому заборонять їздити навіть із правами
-1, сніг та поверення холоду в Україну: яку погоду обіцяють нам у квітні
"Вони сидять у тилу": кого пропонують мобілізувати в Україні замість зниження призовного віку
Щоб зробити бульйон насиченішим, додавайте моркву, цибулю або сушені гриби шиітаке – вони стануть чудовою основою для бульйону Дасі. Ці інгредієнти не лише підкреслюють смак, але й роблять страву кориснішою.
Соуси – ключ до ідеального смаку
Як зазначає Леунг, важливу роль у смаку "гарячого горщика" відіграють соуси. Соєвий, устричний, соус чилі – усе це дозволяє кожному створити свою ідеальну страву, додаючи смаку м’ясу, овочам та іншим інгредієнтам. Завдяки такому підходу сіль у бульйоні стає зовсім зайвою.
Дотримуючись порад шеф-кухаря, ви зможете створити гарячий бульйон, який буде насиченим, ароматним і без шкоди для природного смаку. Забудьте про сіль – експериментуйте з натуральними інгредієнтами та соусами, щоб кожна страва стала кулінарним шедевром.
Раніше ми повідомляли, буденний обід перетвориться на свято смаку, звичний гороховий суп на німецький лад з секретним інгредієнтом.
На окрошку більше не поглянете, рецепт літнього супу з малосольними огірками вже підкорює серця- детальніше на Знай.ua.
Нагадаємо, залишіть окупантську окрошку в минулому, цей суп з кабачків затьмарить його повністю, рецепт.