Гарячий бульйон – основа багатьох азіатських страв, від китайського "гарячого горщика" до корейського барбекю та японського фондю. Проте, як застерігає шеф-кухар Кенні Леунг із ресторану YAO в Нью-Йорку, додавання солі у киплячий бульйон – серйозна помилка.
За словами експерта, сіль може позбавити бульйон його природного смаку. Натомість краще використовувати місо або інші інгредієнти, які надають страві глибини. В азіатських ресторанах часто подають прозорий бульйон з гострою ноткою, а смак страви вдосконалюють соусами. Це дозволяє насолоджуватися гармонією смаків без додаткової солі- пише Tasting Table.
Як додати смаку без солі?
Для посилення смаку шеф-кухар радить додавати часник, імбир, зелену цибулю, а для гостроти – свіжий або сушений перець чилі, сичуаньський перець чи гочуджан (корейський гострий соус). Такі компоненти надають бульйону солону, кислу чи пікантну нотку без необхідності додавання солі.
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
Щоб зробити бульйон насиченішим, додавайте моркву, цибулю або сушені гриби шиітаке – вони стануть чудовою основою для бульйону Дасі. Ці інгредієнти не лише підкреслюють смак, але й роблять страву кориснішою.
Соуси – ключ до ідеального смаку
Як зазначає Леунг, важливу роль у смаку "гарячого горщика" відіграють соуси. Соєвий, устричний, соус чилі – усе це дозволяє кожному створити свою ідеальну страву, додаючи смаку м’ясу, овочам та іншим інгредієнтам. Завдяки такому підходу сіль у бульйоні стає зовсім зайвою.
Дотримуючись порад шеф-кухаря, ви зможете створити гарячий бульйон, який буде насиченим, ароматним і без шкоди для природного смаку. Забудьте про сіль – експериментуйте з натуральними інгредієнтами та соусами, щоб кожна страва стала кулінарним шедевром.
Раніше ми повідомляли, буденний обід перетвориться на свято смаку, звичний гороховий суп на німецький лад з секретним інгредієнтом.
На окрошку більше не поглянете, рецепт літнього супу з малосольними огірками вже підкорює серця- детальніше на Знай.ua.
Нагадаємо, залишіть окупантську окрошку в минулому, цей суп з кабачків затьмарить його повністю, рецепт.