Малосольний оселедець один із найулюбленіших закусок на столі українців. Її можна легко придбати у готовому вигляді, проте найсмачніша рибка – це приготована власними руками.
Так ви точно будете впевнені в її свіжості та безпеці, адже ми ніколи не знаємо, скільки оселедець пролежав на полицях супермаркетів і як засолювався.
Рецептом смачного маринованого оселедця з яблучним оцтом та цибулею поділилася кулінар Оксана на своїй сторінці у Instagram.
Інгредієнти:
- Оселедець – 550 г
- Вода - 80-100 мл
- Цибуля - 2-3 шт.
- Яблучний оцет – 40-50 мл
- Олія нерафінована соняшникова – 40-50 мл
- Сіль - 1,5-2,5 чайної ложки (я люблю дуже солону, тому даю 2,5, любите менше солону – давайте 1,5)
- цукор - 1 ч. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець чорний горошком – 4-6 шт.
- Перець запашний – 1 шт.
Спосіб приготування:
Рибу помийте під проточною водою, відріжте голову і хвіст, видаліть всі начинки і промийте ще раз рибу. Розділіть на філе та видаліть кістки.
Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть
"Допекли за 4 години": українці, які оплатили послуги "Київстар", залишаються без зв'язку
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Цибулю наріжте тонкими півкільцями.
Маринад: змішайте воду з сіллю, цукром, перцем та лавровим листком, доведіть до кипіння та повністю остудіть. Змішайте холодний маринад з олією та яблучним оцтом.
У скляний посуд викладіть шарами оселедець із цибулею, залийте маринадом і залиште на ніч у холодильнику під кришкою.
Нагадаємо, що про узвар не захочеться і згадувати: рецепт медового киселю із сухофруктів.
Раніше ми повідомляли, що простіше і не придумаєш: рецепт того самого вівсяного печива до чаю з пластівців.