Глінтвейн — це напій, який дарує затишок і тепло, особливо в зимові свята.

Цей ароматний напій легко приготувати вдома всього за кілька кроків, зробивши його за власним смаком, можна додати трохи рому, джину чи віскі, або навіть замінити вино яблучним соком для безалкогольного варіанту- пише Еxpress.

Глінтвейн з білого вина, кадр з відео

Давайте приготуємо класичний глінтвейн, який чудово збагатить вечір своїми пряними нотками.

Що вам знадобиться:

Популярні новини зараз

Магнітні бурі вдарять з новою силою: кава та алкоголь – під забороною

У ТЦК пояснили, коли завершиться мобілізація

Працівники ТЦК звернулися до чоловіків з важливим проханням

Українцям, які справно платять за ЖКП, отримують платіжки з боргами: чия це проблема

Показати ще
  • пляшка червоного вина (750 мл),
  • цукор — 100 г,
  • 2 мандарини (або близько 80 мл соку),
  • 1 ч. л. цедри,
  • 5 стручків кардамону,
  • 2 палички кориці,
  • 5 горошин чорного перцю,
  • 0,5 ч. л. мускатного горіха,
  • 2 лаврових листочки,
  • 1 зірочка анісу,
  • 4 бутони гвоздики,
  • 2 скибочки свіжого імбиру.

Як готувати:

  1. У великій каструлі змішайте цукор, сік мандаринів і всі спеції.
  2. Підігрівайте суміш на повільному вогні, щоб цукор розчинився, і додайте 100 мл вина. Дайте спеціям віддати свої аромати, але не доводьте до кипіння — готуйте близько 10-15 хвилин.
  3. Влийте решту вина та збавте вогонь до мінімуму. Прогрівайте глінтвейн ще 10 хвилин, знову ж таки, не доводячи до кипіння.
  4. Зніміть напій із вогню, дістаньте спеції, щоб смак не був занадто інтенсивним.
  5. Розлийте глінтвейн по склянках і насолоджуйтеся теплом та ароматом святкового напою.

Глінтвейн, скріншот з відео

Такий глінтвейн чудово зігріває та створює справжню атмосферу свята з кожним ковтком!

Раніше ми повідомляли, рецепт смачного домашнього напою, який покращить сон.

Рецепт домашньої фанти- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, рецепт глінтвейну з білим вином.