Восени в хід йдуть гарячі та пряні напої, які з настанням холодів зігрівають і тіло, і душу.
Медовий кисіль із сухофруктами посідає топ місце у списку таких напоїв.
Це не тільки смачний, але ще й дуже корисний напій завдяки меду та сухофруктам. Також його можна подавати діткам, але варто пам'ятати, що мед – це алерген. Рецепт максимально простий, тому з ним подолає кожен.
Які інгредієнти знадобляться:
- Курага 150 гр.
- Чорнослив 150 гр.
- Фініки 150 гр.
- Родзинки 150 гр.
- Вода 3 л.
- Крохмаль картопляний 3 ст.л.
- Мед липовий 2 ст.
Ми вже на порозі важливих подій: одразу кілька експертів розповіли про кінець війни в Україні
Мінімум 100 грн, а максимум – 1500: як і коли зміняться пенсійні виплати українців
Внесли одне, а отримали плюс 90 кубів: "Нафтогаз" випадково змушує українців платити більше
Гроші зарахують до кінця грудня: хто отримає додаткову допомогу від держави
Процес приготування:
Сухофрукти добре промиваємо.З фініків видаляємо кісточки, перекладаємо їх разом із курагою, чорносливом та родзинками в каструлю, в якій варитимемо кисіль.
Сухофрукти заливаємо холодною водою, залишивши трохи, щоб надалі розвести у ній крохмаль. Каструлю ставимо на вогонь, після закипання варимо 20 хвилин на невеликому вогні.
Через вказаний час дістаємо сухофрукти шумівкою. Напій підсолоджуємо медом. Крохмаль розводимо в воді, що залишилася. Тонким цівком вводимо його в каструлю і варимо, постійно помішуючи, 1-2 хвилини після закипання. Подавати можна і в гарячому вигляді, і холодному.
Нагадаємо про десерт для тих, хто не хоче напружуватись: шоколадний кекс, який не залишить байдужим.
Раніше ми повідомляли, що з білим вином навіть краще: рецепт класичного глінтвейну для затишного осіннього вечора.