Восени в хід йдуть гарячі та пряні напої, які з настанням холодів зігрівають і тіло, і душу.

Медовий кисіль із сухофруктами посідає топ місце у списку таких напоїв.

Медовий кисіль, фото vpuzo

Це не тільки смачний, але ще й дуже корисний напій завдяки меду та сухофруктам. Також його можна подавати діткам, але варто пам'ятати, що мед – це алерген. Рецепт максимально простий, тому з ним подолає кожен.

Які інгредієнти знадобляться:

  • Курага 150 гр.
  • Чорнослив 150 гр.
  • Фініки 150 гр.
  • Родзинки 150 гр.
  • Вода 3 л.
  • Крохмаль картопляний 3 ст.л.
  • Мед липовий 2 ст.

Сухофрукти, фото vpuzo

Популярні новини зараз

Ми вже на порозі важливих подій: одразу кілька експертів розповіли про кінець війни в Україні

Мінімум 100 грн, а максимум – 1500: як і коли зміняться пенсійні виплати українців

Внесли одне, а отримали плюс 90 кубів: "Нафтогаз" випадково змушує українців платити більше

Гроші зарахують до кінця грудня: хто отримає додаткову допомогу від держави

Показати ще

Процес приготування:

Сухофрукти добре промиваємо.З фініків видаляємо кісточки, перекладаємо їх разом із курагою, чорносливом та родзинками в каструлю, в якій варитимемо кисіль.

Сухофрукти заливаємо холодною водою, залишивши трохи, щоб надалі розвести у ній крохмаль. Каструлю ставимо на вогонь, після закипання варимо 20 хвилин на невеликому вогні.

Через вказаний час дістаємо сухофрукти шумівкою. Напій підсолоджуємо медом. Крохмаль розводимо в воді, що залишилася. Тонким цівком вводимо його в каструлю і варимо, постійно помішуючи, 1-2 хвилини після закипання. Подавати можна і в гарячому вигляді, і холодному.

Нагадаємо про десерт для тих, хто не хоче напружуватись: шоколадний кекс, який не залишить байдужим.

Раніше ми повідомляли, що з білим вином навіть краще: рецепт класичного глінтвейну для затишного осіннього вечора.