Магазинне вівсяне печиво містить багато трансжирів, цукру та емульгаторів, які роблять цей на перший погляд корисний десерт шкідливим для талії та здоров'я.
Його рецепт можна доповнювати сухофруктами, шоколадом, горіхами та фруктами.
Простим рецептом хрусткого вівсяного печива з яблуками поділилася кулінарка Поліна на своїй сторінці в Instagram.
Що потрібне для страв?
• 60 г вершкового масла
• щіпка солі
• 70 г цукру
• 1 яйце
• 120 г вівсяних пластівців
• 60 г борошна
• 0,5 ч.л. розпушувача
• 1 ч.л. кориці
• 1 яблуко
Філіп Кіркоров раптово впав під час виступу і покотився по сцені
В Україні переглянуть тарифи на світло: які ціни готують
Пенсіонерам припинять виплати: як не залишитись без копійки
Пенсії за новими правилами: кожен українець отримає виплати
Спосіб приготування:
До м'якого вершкового масла додаємо сіль і цукор, перетираємо лопаткою до однорідності і додаємо яйце.
Додаємо вівсяні пластівці, борошно, розпушувач та корицю. Перемішуємо до однорідності.
Яблучко нарізаємо дрібними шматочками і додаємо до тесту, ручка перемішуємо, щоб кожне яблучко було в тісті.
Формуємо печиво вологими ручками, тому що я на відео печиво викладаємо на пергамент.
Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20-30 хвилин. Готове печиво має добре підрум'янитися.
Приємного апетиту!
Нагадаємо про десерт для тих, хто не хоче напружуватись: шоколадний кекс, який не залишить байдужим.
Раніше ми повідомляли, що з білим вином навіть краще: рецепт класичного глінтвейну для затишного осіннього вечора.