Холодна та вітряна погода та довгі темні вечори викликають гостре бажання закутатись у теплий плед, дивитися улюблений фільм та зігрівати руки об чашку з гарячим глінтвейном.
Магазинні варіанти напою часто програють за смаком домашньому глінтвейну, тим більше, що його приготування не забере багато вашого часу та зусиль.
Пропонуємо вам скуштувати рецепт згоряючого глінтвейну на білому вині, яким поділилася фудблогерка Оксана Черпак на своїй сторінці в Instagram.
Інгредієнти:
- біле сухе вино – 0,75 л
- мед – 2 ст. л.
- зерна гвоздики – 10 зерен
- кориця – 2 палички
- запашний перець горошок – 5 шт
- перець чорний горошок – 10 шт
- апельсин – 1 шт
Як не війна, так знищення Всесвіту: "правнук Ванги" з Болгарії розповів, що на Землі залишаться лише тварини
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Про платіжки можна не хвилюватись: українці отримають допомогу на газове опалення
Українці можуть не платити за житло: покриють усі витрати
Спосіб приготування:
Для початку потрібно змішати в каструлі всі приправи та мед.
Апельсин порізати навпіл, з однієї половини вичавити сік у каструлю, іншу половину порізати в шматки.
Залити все вином, поставити на вогонь і варити 5-6 хвилин|мінути| на слабкому|слабому| вогні постійно помішуючи.
Потім вимкнути вогонь і дати наполягати напій ще 5 хвилин під кришкою. Процідити.
Келихи прикрасити сухофруктами, налити глінтвейн та насолоджуватися.
Приємного апетиту!
Нагадаємо, що ніжний, як хмарка, а аромат який: рецепт морквяного пирога із простих інгредієнтів.
Раніше ми повідомляли про гарбузовий манник у лимонному сиропі: рецепт без борошна та яєць для ласунів.
Також стало відомо, що краще, ніж деруни: рецепт пишних картопляних оладок із грибним соусом.