Хоча жовтень здебільшого порадував нас своїм теплом, зараз за вікнами українців вже справжня осінь, з холодними вітрами та дощем.

У такі прохолодні та похмурі дні наші читачі можуть побалувати себе та близьких найсмачнішими булочками.

Cінабони з корицею та гарбузом. Фото Instagram

Ідея приготування осінніх синабонів із гарбузом поділилася фудблогеркою Варварою на своїй сторінці в Instagram.

Cінабони з корицею та гарбузом. Фото Instagram

Популярні новини зараз

Поповнити картку стане складніше: українцям обмежать банківські операції

Безкоштовні продуктові набори для переселенців: як отримати та куди звернутися

Обов'язкова процедура для пенсіонерів у 2025 році: ПФУ попередив усіх одержувачів виплат

На роботу з 65 років: що буде з пенсійним віком

Показати ще

Інгредієнти для тіста:

  • молоко – 375 мл
  • олія – 125 мл.
  • цукор – 90 гр
  • дріжджі – 7 г
  • пюре гарбуза – 250 г
  • борошно - 800 г
  • мед - 1 ч. л.
  • сіль - 1 ч.л.

Cінабони з корицею та гарбузом. Фото Instagram

Інгредієнти для начинки:

  • вершкове масло – 125 г кімнатної температури
  • цукор – 130 гр
  • кориця – 3 ст.

Інгредієнти для глазурі:

  • вершковий сир – 150 г
  • цукрова пудра – 80 г
  • вершки 20% - 2 ст.
  • лимонний сік – 1 ст.

Спосіб приготування:

Гарбуз почистити, нарізати на шматочки.

Варити 20 хвилин, вилити зайву воду.

Cінабони з корицею та гарбузом. Фото Instagram

Збити блендером до однорідного пюре.

Приготувати опару: розчинити в молоці дріжджі, сіль, 1 столову ложку цукру та 3-4 столові ложки борошна.

Поставити в тепле місце на 15-20 хвилин, як опара підніметься шапочкою і осідатиме, отже, вона готова.

Cінабони з корицею та гарбузом. Фото Instagram

У мисці змішати опару, олію, цукор, мед і гарбузове пюре, додати борошно і замісити тісто.

Тісто добре вимішати та прибрати в холодильник мінімум на 3 години, краще на ніч.

Дістати тісто з холодильника, обім'яти та розділити на 2 частини.

Cінабони з корицею та гарбузом. Фото Instagram

Кожну частину розкачайте прямокутник товщиною 0,3-0,4 сантиметра.

Змастити розм'якшеним вершковим маслом|мастилом|, посипати сумішшю кориці і цукру, скачати в тугий рулет, заклацнути краї.

Cінабони з корицею та гарбузом. Фото Instagram

Рулет нарізати на шматочки товщиною 3-4 см і помістити у форму 2 см один від одного. Залишити на відстань на 20-30 хвилин.

Потім відправити в розігріту до 175-180 градусів до духовки на 30 хвилин до рум'яного кольору. Час випікання може змінюватись в залежності від духовки.

Робимо крем: віночком збити сир із вершками, додати цукрову пудру та лимонний сік. Змастити їм гарячі синабони.

Нагадаємо, що свинина і гарбуз - найкраще, що вигадали кулінари: рецепт осіннього рагу.

Раніше ми повідомляли, що риба ще ніколи не була такою смачною: рецепт запіканки з хеку за 50 хвилин.