Хоча жовтень здебільшого порадував нас своїм теплом, зараз за вікнами українців вже справжня осінь, з холодними вітрами та дощем.
У такі прохолодні та похмурі дні наші читачі можуть побалувати себе та близьких найсмачнішими булочками.
Ідея приготування осінніх синабонів із гарбузом поділилася фудблогеркою Варварою на своїй сторінці в Instagram.
Поповнити картку стане складніше: українцям обмежать банківські операції
Безкоштовні продуктові набори для переселенців: як отримати та куди звернутися
Обов'язкова процедура для пенсіонерів у 2025 році: ПФУ попередив усіх одержувачів виплат
На роботу з 65 років: що буде з пенсійним віком
Інгредієнти для тіста:
- молоко – 375 мл
- олія – 125 мл.
- цукор – 90 гр
- дріжджі – 7 г
- пюре гарбуза – 250 г
- борошно - 800 г
- мед - 1 ч. л.
- сіль - 1 ч.л.
Інгредієнти для начинки:
- вершкове масло – 125 г кімнатної температури
- цукор – 130 гр
- кориця – 3 ст.
Інгредієнти для глазурі:
- вершковий сир – 150 г
- цукрова пудра – 80 г
- вершки 20% - 2 ст.
- лимонний сік – 1 ст.
Спосіб приготування:
Гарбуз почистити, нарізати на шматочки.
Варити 20 хвилин, вилити зайву воду.
Збити блендером до однорідного пюре.
Приготувати опару: розчинити в молоці дріжджі, сіль, 1 столову ложку цукру та 3-4 столові ложки борошна.
Поставити в тепле місце на 15-20 хвилин, як опара підніметься шапочкою і осідатиме, отже, вона готова.
У мисці змішати опару, олію, цукор, мед і гарбузове пюре, додати борошно і замісити тісто.
Тісто добре вимішати та прибрати в холодильник мінімум на 3 години, краще на ніч.
Дістати тісто з холодильника, обім'яти та розділити на 2 частини.
Кожну частину розкачайте прямокутник товщиною 0,3-0,4 сантиметра.
Змастити розм'якшеним вершковим маслом|мастилом|, посипати сумішшю кориці і цукру, скачати в тугий рулет, заклацнути краї.
Рулет нарізати на шматочки товщиною 3-4 см і помістити у форму 2 см один від одного. Залишити на відстань на 20-30 хвилин.
Потім відправити в розігріту до 175-180 градусів до духовки на 30 хвилин до рум'яного кольору. Час випікання може змінюватись в залежності від духовки.
Робимо крем: віночком збити сир із вершками, додати цукрову пудру та лимонний сік. Змастити їм гарячі синабони.
Нагадаємо, що свинина і гарбуз - найкраще, що вигадали кулінари: рецепт осіннього рагу.
Раніше ми повідомляли, що риба ще ніколи не була такою смачною: рецепт запіканки з хеку за 50 хвилин.