Кабачок – класичний овоч, що поєднує літній та осінній сезони. Господині готують з нього безліч страв, поєднуючи з різними продуктами.
Будь-яка запіканка з кабачків – чудовий варіант різноманітності меню. Її можна приготувати не тільки в духовці, а й у мікрохвильовій печі та мультиварці.
Сирно-кабачкова запіканка може порадувати своїм ніжним вершковим смаком – і ви приготуєте її ще багато разів.
Для приготування запіканки слід підготувати продукти:
З травня 2025 року Плутон почав задкувати: як ретроградна планета торкнеться чотирьох знаків Зодіаку
Пенсіонерам змусять перерахувати виплати: індексацію визнали незаконною
Нова хитрість від ТЦК: українців таємно ставлять на облік в інших регіонах - згоди не питають
Українці масово стають ухилянтами: червона мітка у "Резерв+" ставить хрест на планах
-
Яйця – 2 штуки;
-
Кабачки – 1 штука;
-
Сметана – 200 г;
-
Борошно – 200 г;
-
Сир – 100 г;
-
Сіль та перець – за смаком;
-
Свіжа зелень – до смаку.
Яйця та сіль збийте віночком, після чого промийте та почистіть кабачок. Кабачки натріть на великій тертці та примніть руками, щоб зійшов зайвий сік.
Сир потрібно натерти на середній або великій тертці, він краще тягтиметься. Кріп або петрушку наріжте дрібними шматочками. Для цієї запіканки найкраще підійде молодий кріп, він добре поєднується з смаками з кабачками.
Сметану додайте в яйця і добре перемішайте. Туди ж додайте тертий сир та борошно. Масу, що вийшла, злийте до кабачків і додайте кріп. Все добре перемішайте і перелийте у змащену олією форму.
Форму із запіканку потрібно поставити в духовку на 200 градусів та випікати протягом 35 хвилин. Подавати на стіл краще у гарячому вигляді. Крім того, можна приготувати легкий гарнір або салат.
Нагадаємо, що пиріжечок? Давайте: рецепт сливової коси до чаю.
Раніше ми повідомляли, що грибні котлети і смачніші, і дешевші, ніж м'ясні: рецепт, який усі хочуть спробувати восени.