Кабачок – класичний овоч, що поєднує літній та осінній сезони. Господині готують з нього безліч страв, поєднуючи з різними продуктами.
Будь-яка запіканка з кабачків – чудовий варіант різноманітності меню. Її можна приготувати не тільки в духовці, а й у мікрохвильовій печі та мультиварці.
Сирно-кабачкова запіканка може порадувати своїм ніжним вершковим смаком – і ви приготуєте її ще багато разів.
Для приготування запіканки слід підготувати продукти:
Старшокласникам оновили шкільну програму – вибору не залишать
Взяли перчик у супермаркеті та погодилися на зраду: у світі зрадники придумати власний "код" для пошуку коханців
Літні українці загнані в глухий кут: у Мінсоцполітики анонсували перерахунок "старих" пенсій
Перші снігопади: українців попередили про погоду
-
Яйця – 2 штуки;
-
Кабачки – 1 штука;
-
Сметана – 200 г;
-
Борошно – 200 г;
-
Сир – 100 г;
-
Сіль та перець – за смаком;
-
Свіжа зелень – до смаку.
Яйця та сіль збийте віночком, після чого промийте та почистіть кабачок. Кабачки натріть на великій тертці та примніть руками, щоб зійшов зайвий сік.
Сир потрібно натерти на середній або великій тертці, він краще тягтиметься. Кріп або петрушку наріжте дрібними шматочками. Для цієї запіканки найкраще підійде молодий кріп, він добре поєднується з смаками з кабачками.
Сметану додайте в яйця і добре перемішайте. Туди ж додайте тертий сир та борошно. Масу, що вийшла, злийте до кабачків і додайте кріп. Все добре перемішайте і перелийте у змащену олією форму.
Форму із запіканку потрібно поставити в духовку на 200 градусів та випікати протягом 35 хвилин. Подавати на стіл краще у гарячому вигляді. Крім того, можна приготувати легкий гарнір або салат.
Нагадаємо, що пиріжечок? Давайте: рецепт сливової коси до чаю.
Раніше ми повідомляли, що грибні котлети і смачніші, і дешевші, ніж м'ясні: рецепт, який усі хочуть спробувати восени.