Квашена капуста набирає популярності завдяки своїм численним корисним властивостям і тепер представлена на полицях супермаркетів у різних смакових варіантах, таких як з часником, кропом і халапеньо. Але чи варто вживати її регулярно?
Експерти з порталу EatingWell розглянули, що відбувається з організмом під час частого споживання цього продукту.
Одна порція квашеної капусти містить 4 грами клітковини, що покращує травлення і сприяє регулярному випорожненню. Її нерозчинна клітковина допомагає виводити відходи з організму. Як ферментований продукт, квашена капуста містить корисні бактерії, що відновлюють баланс мікробіому кишечника та позитивно впливають на його здоров'я.
Квашена капуста є відмінним джерелом вітаміну С, який підтримує імунну систему, зменшує запалення і покращує загальний стан здоров'я. Вона сприяє виробленню колагену, роблячи шкіру пружною та захищаючи від вільних радикалів.
Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Одна порція квашеної капусти містить лише 27 калорій, 6 грамів вуглеводів, 4 грами клітковини та 21 мг вітаміну С. Крім того, вона багата на залізо, вітамін К і фолієву кислоту, що робить її корисним і низькокалорійним продуктом.
Квашена капуста корисна для багатьох, але не підходить людям з непереносимістю гістаміну, алергією на капусту або високим артеріальним тиском через вміст солі.
Нагадаємо, важливо для виживання: список продуктів на зиму для українських сімей
Раніше ми писали про те, що перці, фаршировані баклажанами на зиму: унікальна консервація, яка "випарується" швидше за інших
Крім того, Знай.ua повідомляв, як зберегти капусту свіжою надовго: секрети від експертів