Якщо ви вважаєте, що гарбуз – не ваш продукт, спробуйте цей гарбузовий манник і, можливо, зміните думку. Це ніжний та солодкий десерт без борошна та яєць, але дуже ситний та смачний, ідеально підходить для затишного чаювання.
Рецептом поділилася Українська бабуся у Facebook.
Отже, що знадобиться:
- Гарбуз – 300 г (вже натертий)
- Лимон – 1 шт.
- Кефір – 250 мл
- Цукор – 100 г (в тісто) + 150 г (у сироп)
- Манна крупа – 270 г
- Розпушувач – 2 ч.л.
- Вода – 120 мл
Спосіб приготування:
- Підготуйте гарбуз: очистіть, натріть на тертці та з'єднайте з кефіром, цукром та манкою.
- Додайте розпушувач та натріть трохи лимонної цедри для аромату.
- Перемішайте все віночком - ніякого клопоту з борошном і маслом!
- Розігрійте духовку до 180 ° С, змастіть|змазати| маслом|мастилом| і вилийте туди тісто.
- Випікайте близько 45 хвилин|мінути|. Перевірити готовність можна зубочисткою – якщо вона суха, манник готовий.
Фінальний штрих – лимонний сироп:
- У каструльці змішайте воду та цукор, додайте сік лимона.
- Доведіть до кипіння та проваріть 3 хвилини на середньому вогні.
- Залийте готовий манник сиропом. Не лякайтеся, якщо він «плаває» – вже через 30 хвилин сироп убереться.
Бажаєте на максимум смаку? Залишіть манник просочуватися на ніч, і вранці він просто бомбичним!
Популярні новини зараз
Показати ще
Гороскоп на листопад-2024: ретроградний Меркурій принесе Рибам можливості, а Тельцям передчуття
У ТЦК забрали телефон: чи мають право воєнкоми вилучати речі
У військкомат забудете дорогу: хто з українців більше не цікавить ТЦК
Зміни для абонентів: з 1 січня лунатиме новий сигнал
Нагадаємо, свинина та гарбуз – найкраще, що придумали кулінари: рецет осіннього рагу
Раніше ми писали про те, що перезимують до весни, якщо підготуйте їх правильно: як потрібно зберігати гарбузи, долежать і пошкоджені
Крім того, Знай.ua повідомляв, від цього залежатиме якість яєць: як правильно годувати курок цієї зими