Коли приходить осінь, прилавки одразу наповнюються гарбузами. До чого, і в супермаркетах, і на ринках, і на ярмарках...

Навколо меляє багато рецептів гарбузових супів або пирогів, але для них завжди потрібно перірувати гарбуз, а це вкрай непросто, якщо у вас немає блендера. Що ж можна приготувати з гарбуза, щоб відчути атмосферу осені? Вам дуже потрібний наш бюджетний рецепт, який може бути і десертом, і навіть гарніром. Зберігайте рецепт печеного гарбуза з яблуками та корицею.

Печений гарбуз з яблуками та корицею, кадр з відео

Інгредієнти:

  • 1 невеликий гарбуз (або половина великий)
  • 2-3 яблука (краще кислі, наприклад, антоновка)
  • 2-3 столові ложки меду чи цукру
  • 1 чайна ложка кориці
  • Дрібка солі
  • Горіхи (за бажанням, грецькі або фундук) для прикраси

Гарбуз та яблука, кадр з відео

Приготування:

  1. Підготовка гарбуза: Розігрійте духовку до 180 °C. Очистіть гарбуз від насіння та шкірки (якщо він товстий) і наріжте його на кубики або часточки.

    Популярні новини зараз

    Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав

    Якою буде максимальна пенсія у 2025 році: чи очікувати українцям на підвищення виплат

    Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти

    В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу

    Показати ще
  2. Підготовка яблук: Яблука помийте, видаліть серцевину і наріжте на часточки.

  3. Змішування інгредієнтів: У глибокій формі для запікання змішайте гарбуз та яблука. Додайте мед (або цукор), корицю та дрібку солі. Добре перемішайте, щоб фрукти та овочі покрилися солодким та пряним маринадом.

  4. Запікання: Накрийте фольгою і відправте в розігріту духовку на 30-40 хвилин. Потім зніміть фольгу і запікайте ще 10-15 хвилин до золотистої скоринки.

    Гарбуз з яблуками, кадр з відео

  5. Подача: Подавайте гарячим, за бажанням посипте рубаними горіхами.

Ця страва відмінно підходить як гарнір або десерт. Смачного!

Нагадаємо, що груша стане ще смачнішою: рецепт мафінів, які буквально пахнуть як осінь.

Раніше ми повідомляли про саме той рецепт українського гуляшу: ви захочете їсти його щодня.