Коли приходить осінь, прилавки одразу наповнюються гарбузами. До чого, і в супермаркетах, і на ринках, і на ярмарках...
Навколо меляє багато рецептів гарбузових супів або пирогів, але для них завжди потрібно перірувати гарбуз, а це вкрай непросто, якщо у вас немає блендера. Що ж можна приготувати з гарбуза, щоб відчути атмосферу осені? Вам дуже потрібний наш бюджетний рецепт, який може бути і десертом, і навіть гарніром. Зберігайте рецепт печеного гарбуза з яблуками та корицею.
Інгредієнти:
- 1 невеликий гарбуз (або половина великий)
- 2-3 яблука (краще кислі, наприклад, антоновка)
- 2-3 столові ложки меду чи цукру
- 1 чайна ложка кориці
- Дрібка солі
- Горіхи (за бажанням, грецькі або фундук) для прикраси
Приготування:
-
Підготовка гарбуза: Розігрійте духовку до 180 °C. Очистіть гарбуз від насіння та шкірки (якщо він товстий) і наріжте його на кубики або часточки.
Популярні новини заразГороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав
Якою буде максимальна пенсія у 2025 році: чи очікувати українцям на підвищення виплат
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
-
Підготовка яблук: Яблука помийте, видаліть серцевину і наріжте на часточки.
-
Змішування інгредієнтів: У глибокій формі для запікання змішайте гарбуз та яблука. Додайте мед (або цукор), корицю та дрібку солі. Добре перемішайте, щоб фрукти та овочі покрилися солодким та пряним маринадом.
-
Запікання: Накрийте фольгою і відправте в розігріту духовку на 30-40 хвилин. Потім зніміть фольгу і запікайте ще 10-15 хвилин до золотистої скоринки.
-
Подача: Подавайте гарячим, за бажанням посипте рубаними горіхами.
Ця страва відмінно підходить як гарнір або десерт. Смачного!
Нагадаємо, що груша стане ще смачнішою: рецепт мафінів, які буквально пахнуть як осінь.
Раніше ми повідомляли про саме той рецепт українського гуляшу: ви захочете їсти його щодня.