Поки триває сезон баклажанів, ви повинні спробувати ці неймовірні шніцелі в горіховому паніровці. Вони підкорять з першого ж укусу.

За смаком такі шніцелі нагадують щось середнє між грибами та м'ясом, а також виходять соковитими, але не жирними. При цьому рецепт дуже легкий.

Шніцелі з баклажанів, фото sovkusom

Інгредієнти:

  • Баклажан 600 г
  • Яйце 2 шт.
  • Волоські горіхи 40 г
  • Панірувальні сухарі 80 г
  • Борошно пшеничне 50 г
  • Часниковий порошок 1 ч. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Соняшникова олія на смак

Як приготувати:

Баклажани обріжте по краях, розріжте навпіл (поперек). Потім половинки, поставивши на зріз, наріжте скибочками завтовшки приблизно 1 див.

Волоські горіхи подрібніть у блендері або натріть на дрібній тертці. Панірувальні сухарі насипте в глибоку тарілку, додайте подрібнені горіхи, сушений часник, 0,5 ч. л. солі та мелений перець. Перемішайте. В іншу глибоку тарілку розбийте яйця і додайте залишок солі. Яйця злегка збовтайте вилкою до з'єднання білка та жовтка.

Популярні новини зараз

Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх

Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця

"Ощадбанк" блокує пенсійні картки: хто може втратити останні копійки

Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу

Показати ще

У третю тарілку насипте борошно. Обваляйте у ній шматочки баклажанів з усіх боків. Потім зануріть заготовки в яєчну масу. Далі — викладіть у тарілку з панірувальними сухарями та горіхами. Також обваляйте баклажани з усіх боків.

Шніцелі з баклажанів, фото sovkusom

На розігріту сковороду додайте 2 ст. л. олії. Викладіть підготовлені скибочки баклажанів. Смажте шніцалі на середньому вогні по 3-4 хвилини з кожного боку, до утворення рум'яної скоринки.

Обсмажені баклажани в паніровці викладіть на паперовий рушник, щоб вони вбрали зайву олію.

Нагадаємо, що борщ приготується швидше і буде смачнішим: рецепт консервованого буряка.

Раніше ми повідомляли про рецепт забули і дуже дарма : як зробити ліниві біляші з вафельних коржів.