Після збирання врожаю буряк може зберігатися довго лише за наявності багатьох умов.
Але існує спосіб зберегти буряки та насолоджуватися овочом у будь-який час. Для цього його просто потрібно законсервувати за нашим рецептом.
Для приготування знадобляться такі інгредієнти:
Буряк (2 з половиною кілограми)
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав
Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
Олія (150 мілілітрів)
Сіль (2 чайні ложки)
Цукор (6 столових ложок)
Лимонна кислота (2 чайні ложки)
Для початку необхідно добре промити буряки. Промивати слід до того моменту, поки вода не стане прозорою. Перекладаємо овочі в каструлю та ставимо на вогонь. У воду бажано додати трохи оцту, щоб буряк не втратив свій колір. Варити до готовності, після чого залишити у воді до теплого стану.
Теплі буряки очищаємо від хвостиків і шкірки і натираємо на великій тертці або можна пропустити через маленьке ситечко м'ясорубки.
На наступному етапі переводимо подрібнені буряки в каструлю, додаємо сіль, цукор і лимонну кислоту. У цю суміш вливаємо олію і ретельно перемішуємо все.
Варити бурякову масу потрібно на середньому вогні до закипання. Після цього потрібно накрити кришкою, помішувати 15 хвилин. Банки слід простерилізувати. Після чого вже підготовлені банки перекладаємо буряк, закочуємо кришками.
Банки необхідно перевернути дном вгору і накрити рушником або чимось теплим.
Нагадаємо, що кабачкова й поряд не стояла: рецепт гостренької бурякової ікри.
Раніше ми повідомляли про малосольні помідори з часником та мінералкою: всього 2 дні, і буде ідеальна закуска.