Люди, які мають сад, добре знайомі з проблемою, коли врожай персиків виявляється не настільки товарного вигляду. Саме з таких плодів можна приготувати найсмачніше повидло на зиму.

Повидло виходить густим та з ідеальним кисло-солодким смаком, при цьому аромат персиків дуже добре відчувається. З моменту закипання повидла до закочування в банки проходить від 3 до 5 хвилин.

Повидло з персиків, фото shuba

Інгредієнти на 3 банки по 0,5:

  • Персики 1.5 кг
  • Цукор 600 г
  • Агар-агар 8 г
  • Лимонна кислота до смаку

Процес приготування:

Персики вимийте, розріжте навпіл, видаліть кісточку. Перебийте фрукти у блендері або перекрутіть у м'ясорубці до однорідного пюре. Всипте агар і добре перемішайте.

Персики, фото Pxhere

Популярні новини зараз

Нові правила вручення повісток: чому ухилитися більше не вийде

Права ТЦК хочуть змінити: чоловіків чекають серйозні зміни

Чому школярі відмовляються говорити українською мовою

Українців обтяжать додатковою платіжкою: за що доведеться віддати до 1000 грн

Показати ще

Поставте на вогонь та доведіть до кипіння. Як тільки закипить - всипте цукор, перемішайте. Додайте лимонну кислоту на кінчику чайної ложки. Вона збереже колір повидла та збалансує солодкий смак. Можна додати щіпку кислоти, перемішати, скуштувати, і додати ще щіпку, якщо потрібно.

З моменту закипання варіть повидло 3-5 хвилин не більше. Дайте йому добре покипіти на сильному вогні, це любить агар. Помішуйте дерев'яною ложкою, щоб не пригоріло та не стріляло. Ви помітите, коли повидло почне густіти.

Розлийте гаряче повидло в стерилізовані банки, закатайте кришками, переверніть дном догори, укутайте. Коли банки повністю охолонуть, сховайте у льох чи підвал.

Нагадаємо, що світла немає, кондиціонера немає , а смакота є: рецепт морозива крем-брюле між двох вафельок.

Раніше ми повідомляли, що краще за свіжі: рецепт маринованих яблук у банку на зиму.