Цей десерт вважається класикою і час приготувати прохолодну ніжність в літню спеку.

До того ж, його можна зробити менш солодким.

Для початку слід подбати про продукти, слід підготувати:

  • Жирні вершки – 100 мл;
  • Молоко – 100 мл;
  • Желатин – 1 упаковка;
  • Цукор - 1 столову ложку;
  • Ваніль – за смаком;
  • Будь-які ягоди – 100 грам.

Інгредієнти для основи панакоти. Фото: скрін відео

Популярні новини зараз

Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів

Зима буде без світла: тривожний прогноз

Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн

Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки

Показати ще

Спочатку потрібно підготувати желатин. Його потрібно висипати в склянку і залити водою (підлога склянки). Залишити залитий желатин слід на 10 хвилин. Поки желатин набухає, потрібно з'єднати молоко, вершки та цукор. Бажано взяти каструлю з товстим дном та на невеликому вогні довести до кипіння, але не кип'ятити. Желатин слід підігріти зовсім маленькому вогні, щоб він розчинився. Потім додати його до молочної маси і перемішати.

Основа панакоти. Фото: екран YouTube

Потрібно простежити, щоб він повністю розчинився. Це все потрібно розлити за потрібними формами і залишити в холодному місці до повного застигання.
Поки основа панакоти застигає, слід зробити ягідний соус. Він готується досить швидко. Для цього всі ягоди потрібно помістити в блендер та перебити. За бажанням можна додати м'яту, але вона краще підходить як прикраса.

Приготування ягідного соусу. Фото: скрін Ютуб

До ягід можна додатково додати цукор. Після застигання молочної частини десерту його слід вийняти з форм. Потім просто зверху полити щойно приготованим ягідним соусом. Десерт краще смакуватиме, якщо деякий час спонукає при кімнатній температурі – так, смак ягід та вершків краще розкриються. До того ж, консистенція набуде більшої м'якості та ніжності.

Нагадаємо, що і салати, і як закуска, і до м'яса, і просто так: рецепт смачних маринованих слив на всі випадки життя.

Раніше ми повідомляли про желе з кавуна: десерт, який прикрасить солодкий стіл. Технологія дуже проста, багато часу не знадобиться.

Також стало відомо про дуже ароматне варення з аличі з вином: рецепт, який точно не дасть нудьгувати взимку. На готування піде лише близько 30 хвилин.