Влітку, коли овочі та фрукти свіжі та дешеві, господині роблять усілякі заготівлі, щоб узимку насолоджуватися смаколиками чи пригощати гостей.
Однак такі лимони зовсім не обов'язково зберігати до зими, адже вони будуть готові вже через два тижні після консервації.
Така заготівля стане в нагоді в кулінарії. Цедру солоного лимона можна дрібно нарізати та додавати в соуси. Сік і м'якуш можна використовувати в заправках для салатів замість оцту та солі.
До речі, червона риба теж чудово поєднується з таким лимоном. Досить злегка збризкати продукт кислим лимонним соком. Крім того, м'якуш можна використовувати для кислих напоїв.
Збільшення пенсій на 30%: як пенсіонерам домогтися підвищення
Пенсіонерам змусять перерахувати виплати: індексацію визнали незаконною
Нова хитрість від ТЦК: українців таємно ставлять на облік в інших регіонах - згоди не питають
ПриватБанк зробив термінову заяву для своїх клієнтів: швидше перевіряйте
Які інгредієнти знадобляться:
- Лимон 10 шт.
- Лимон, сік 3 шт.
- Сіль за смаком
- Лавровий лист 5 шт.
- Вода до смаку.
Процес приготування:
- Ретельно вимийте лимони і майже повністю розріжте їх (надріжте), розділіть частинки і додайте половину чайної ложки солі.
- Помістіть лимон у банку та додайте одну чайну ложку солі. Зробіть те саме з усіма лимонами.
- Нарешті додайте лавровий лист, лимонний сік і залийте кип'яченою водою стільки, щоб вона все покрила. Лимони повинні лежати в банку якомога щільніше і повністю залиті водою. Закрийте банку та поставте в холодне місце. Лимони будуть готові за 2 тижні.
Нагадаємо про цілих 2 рецепти того самого часникового соусу, який зробить м'ясо та салат дуже пікантними.
Раніше ми повідомляли, що варіть пельмені і все не зваріть правильно: яку помилку ви точно припускаєте, тому що вірите в міф.